Beslagen spiegel

 

Je kent het vast wel. Het is vroeg in de ochtend, je bent eigenlijk al een beetje aan de late kant maar je wilt toch nog graag even douchen. Snel spring je onder de douche, was je je haren en droog je je weer af. Een blik op de spiegel zorgt direct voor extra stress. Een beslagen spiegel en dus onmogelijk om je make-up en je haren te doen.

Je had al zo weinig tijd en nu ook dit nog.

Helaas komt mij dit maar al te bekend voor. Tot vorige maand werd ik elke week wel weer een keer geconfronteerd met een beslagen spiegel en extra stress. Mijn collega’s zagen me weer aankomen met een warrig kapsel.

Gelukkig heb ik de oplossing gevonden! Ik smeer sinds kort mijn spiegel eens in de twee weken in met een druppeltje shampoo. Shampoo op een washandje en inwrijven maar. Als de shampoo goed in ingewreven zie je hier niets meer van terug, maar geniet je wel twee weken lang van een spiegel die niet beslaat.

Naast het inwrijven met zeep zijn er natuurlijk ook nog wel andere oplossingen. Wat sowieso helpt is het openen van ramen, goed ventileren dus. Dat helpt niet alleen tegen een beslagen spiegel, het is ook goed tegen schimmelvorming in je badkamer.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een nieuwe spiegel te kopen die verwarmd wordt tijdens het douchen, een anti-condens spiegel. Een wat minder dure oplossing is het kopen en monteren van spiegelverwarming achter je bestaande spiegel. Door het verwarmen van de spiegel beslaat deze niet tijdens het douchen.

Sinds kort kan ik dus heerlijk douchen zonder een beslagen spiegel. De stress zou over moeten zijn, maar helaas. Stiekem heb ik die paar minuutjes inmiddels al bij mijn slaap aangetrokken. Mijn collega’s moeten dus nog regelmatig tegen een warrig kapsel aankijken.

Het wordt tijd om mijn dagelijkse ritme aan te passen zodat ik ook ’s ochtends voldoende tijd heb om me toonbaar te maken. Ik ga het volgende week eens proberen! Mocht je tips hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Ook interessant