schoonmaken met huisdieren

Beschadigde meubels? Dat los je zo op met deze alledaagse producten!

Ai, er zitten krassen op je mooie meubels. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je beschadigde meubels bijwerken of de krassen op leer herstellen. Maar wist je dat je hier helemaal niet veel geld aan uit hoeft te geven? Met alledaagse producten is de schade vaak al op te lossen. Wedden dat ook jij deze producten in jouw keukenkastje hebt staan?

1. Krassen op leer herstellen

Heb je last van krassen op leer, bijvoorbeeld omdat je huisdier iets te enthousiast is geweest? Koop niet gelijk nieuwe hoezen, een leren bank repareren is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt om jouw leren bank te repareren is een oude katoenen doek en… olijfolie! Doe een scheutje olijfolie op de doek en wrijf in cirkelende bewegingen over de krassen heen. Je zult zien hoe snel de krassen op leer herstellen! Dit is de goedkoopste manier om jouw leren bank te repareren.

Heb je geen olijfolie in huis? Dan kun je proberen het leer te herstellen door gebruik te maken van een licht vochtige doek en een haardroger. Poets de kras weg met de vochtige doek en richt vervolgens de haardroger op de hoogste stand op de behandelde plek. Hierdoor komt het hars omhoog, waardoor het leer zal herstellen. Wrijf daarna nog even met een droge doek over de beschadigde plek.

2. Beschadigde houten meubels bijwerken

Je ziet niet alleen snel krassen op leer, ook houten meubels hebben vaak last van beschadigingen. Het enige wat je nodig hebt om deze beschadigde meubels bij te werken is een walnoot. Deze verantwoorde snack is namelijk heel effectief om krasjes te verwijderen. Wrijf met de walnoot over de kras heen en ga daarna even met een zachte doek over de beschadigde meubels heen. Je zult zien dat de kras verdwijnt.
Tip: heb je geen walnoten in huis? Amandelen en pecannoten hebben hetzelfde effect!

Om de krassen op beschadigde houten meubels nog minder zichtbaar te maken kun je deze behandelen met een mengseltje van half azijn en half olijfolie. Meng goed door elkaar en doe een beetje op een droge doek. Wrijf met de doek over de krassen heen en deze zullen veel minder zichbaar worden. Zo wordt beschadigde meubels bijwerken wel heel makkelijk!

Kende jij deze handige trucjes om krassen op leer te herstellen en beschadigde meubels bij te werken al? Of heb je nog andere handige tips? Laat het ons weten in een reactie.

Ook interessant