Aan de lijn? Ga lekker schoonmaken!

Ik moest heel hard lachen toen ik laatst het nieuws aan het lezen was. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door een Engels onderzoeksbureau, is gebleken dat vrouwen tijdens de grote voorjaarsschoonmaak gemiddeld ruim 3600 calorieën verbranden! Ter vergelijking: als je dit aantal calorieën wilt aankomen, moet je zeker 30 grote glazen witte wijn drinken. Een leuk gegeven, lijkt me zo. Van een poetsbeurt heb profiteer je dus dubbel: je huis is nadien weer spik en span en jij bent weer wat pondjes kwijt!

De activiteiten die volgens dit onderzoek nodig zijn om dit aantal calorieën te verbranden, zijn onder andere stofzuigen, afstoffen en de vloer schrobben, maar ook traplopen en zware meubels verslepen zijn bij de berekening meegenomen. In totaal gaat het onderzoek uit van ruim 16 uur poetsen. Het betekent dus niet dat je van ieder klein poetsbeurtje meteen superslank wordt, maar ik denk dat mijn jaarlijkse grote schoonmaak toch aardig bij dit tijdsbestek in de buurt komt!

Ik ga snel beginnen met de voorjaarsschoonmaak!