4x tip top een zomer tuin

Vorige week is de zomer officieel begonnen! Dit betekent heerlijke zomeravonden genieten in de tuin, gezellig bbq-en met vrienden of lekker relaxen in je hangmat. Voordat het zover is, heb jij misschien nog wel wat werk liggen om jouw tuin zomerklaar te maken. In dit blog vertellen wij hoe jij de laatste voorbereidingen kunt treffen voor een onvergetelijke zomer. Lees snel verder, want het wordt prachtig weer!

1. Zomer tuin opruimen en schoonmaken

In de zomer is het extra leuk als jouw tuin tip top in orde is. Groene tegels schoonmaken en de schutting reinigen zijn twee taken die niet mogen ontbreken op jouw to-do list. Groene tegels schoonmaken doe je eenvoudig met speciale middelen, een hogedrukspuit of met kokend water. Jouw schutting schoonmaken, kun je het beste doen met een speciaal reinigingsmiddel of met een hogedrukspuit. Reinigen met een hogedrukspuit maakt jouw schutting overigens wel ruwer, dus zo’n reinigingsmiddel is het aanschaffen waard!

2. Tuinset schoonmaken voor de zomer

Als de zon tevoorschijn komt en de buitentemperatuur aangenamer wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk genieten van het buitenleven. Het maakt niet uit of je nu op een balkon of in de tuin zit, een schone tuinset maakt buiten zitten altijd nóg leuker. Kunststof tuinmeubelen reinigen kun je het beste doen door met een sopje van allesreiniger en water. Gebruik nooit een borstel of schuurspons, zo voorkom je krassen. Stalen tuinmeubelen reinig je op precies dezelfde manier. Houten tuinmeubelen reinigen doe je het beste met een sopje met groene zeep. Waarschijnlijk heb jij jouw tuinmeubelen gedurende de winter binnen opgeslagen of afgedekt, maar om alles weer echt schoon en fris te krijgen is een poetsbeurt geen overbodige luxe.

3. Barbecue: rooster schoonmaken

Bij zomers weer hoort buiten eten! Barbecuen is echt iets voor in de zomer, maar dan moet jouw barbecue wel zomerklaar zijn. Dit is niet zo ingewikkeld om te doen. Leg bijvoorbeeld het rooster in een vuilniszak, giet kokend water in de zak en bindt de zak dicht. Laat dit een dag zo liggen. Vervolgens kun je het barbecuerooster schoonmaken met een borstel. Als je gras in jouw tuin hebt, kun je het rooster in het gras leggen. Na een dag boen je het rooster schoon met aluminiumfolie of keukenpapier.

4. Tent reinigen

Ga je op vakantie met een tent of caravan? Dan is de kans groot dat jouw (voor) tent van tevoren nog even schoongemaakt moet worden. Die heeft immers de hele winter opgeslagen gelegen. Dat opbergen kun je het beste in een katoenen zak doen om schimmel te voorkomen. Voordat je op vakantie gaat, kun je de tent eerst met een droge doek en een borstel afnemen. Als er gedurende de wintermaanden toch vlekken of schimmel op de tent zijn gekomen, kun je die verwijderen met water. Schimmel op de tent verwijder je met wat water en azijn. Op deze manier kan jouw tent weer fris mee op vakantie!

Ben jij al bezig met het zomerklaar maken van jouw tuin of sta je op het punt de tent te reinigen? Dit kun je natuurlijk allemaal zelf doen, maar het kan eenvoudiger. Met een schoonmaakster houdt je meer tijd over voor de leukste zomeractiviteiten en hoef jij je niet meer druk te maken over randzaken. Schrijf je vandaag nog in!

Ook interessant