Tomatenvlekken? Zo verwijder je rode saus vlekken!

Ik vind het heerlijk, een bordje pasta met bolognesesaus. Maar op een of andere manier weet ik het natuurlijk weer altijd te presteren om witte kleding aan te trekken als ik bolognesesaus ga maken. En natúúrlijk knoei ik telkens weer op mijn shirt. Gelukkig heb ik inmiddels de beste tips voor  rode saus vlekken verwijderen verzameld.

 

Er zijn verschillende manieren om tomatenvlekken verwijderen aan te pakken. Een van die manieren is het insmeren van de vlekken met ossegalzeep of dreft. Ook een nachtje weken in biotex en daarna wassen in de wasmachine kan goed helpen om rode saus vlekken te verwijderen.

Is het een dag als vandaag en kun je profiteren van de heerlijke zon? Dan zou je je kleding met rode sausvlekken ook nat in de zon kunnen hangen. Af en toe opnieuw natmaken en de rode vlekken verwijden als sneeuw voor de zon.

Helaas is het in Nederland niet altijd zulk mooi weer en zijn de dagen met felle zon soms moeilijk te vinden. Dan zou je ook nog eens deze foto-tip kunnen proberen. Om de rode vlekken uit je kleding te verwijderen zou je ze namelijk ook in kunnen smeren met tandpasta. Goed inwrijven met een tandenborstel en later goed uitspoelen en natuurlijk wassen.

 

Gaat zelfs dán de vlek er niet uit?
Als het gaat om witte kleding is er nog een allerlaatste redmiddel. De fles chloor.
Je wrijft de vlekken in met chloor en spoelt deze daarna af. Net als bij de andere manieren stop je je kledingstuk in de wasmachine en dan maar duimen dat de vlekken eruit gaan. Let wel op, bij het gebruik van chloor kan de stof worden aangetast, soms hou je er zelfs nog ergere vlekken aan over. Daarom is dit ook het allerlaatste redmiddel!

Heb jij nog goede tips om rode saus vlekken verwijderen aan te pakken? Ik hoor ze graag van je!

Related Post

Geef een reactie