zaterdag schoonmaakdag

Zaterdag, schoonmaakdag

Zaterdag, schoonmaakdag

De eerste week is voorbij gevlogen, en alweer, veel gewerkt en weinig aan het huishouden gedaan. Nu ik wat bewuster bezig ben met het huishouden merk ik dat ik ’s avonds na het eten nog weinig zin heb om er wat aan te doen. Even snel stofzuigen of met een doekje langs de meest zichtbare plekjes lukt nog wel, maar het huis grondig schoonmaken? Daar kwam ik woensdag al achter, dat zit er echt niet in.

Dus die grondige schoonmaak heb ik bij deze verplaatst naar de zaterdag. Zaterdag is mijn schoonmaakdagje geworden.

Vanmorgen vol goede moed begonnen, nieuwe allesreiniger gehaald, nieuwe doekjes en een goede dweil. Mijn vriend de deur uit gewerkt, volume van de muziek op hoog en dan maar poetsen. Eerst maar eens begonnen met de badkamer, de slaapkamer en de woonkamer. Tegen de middag was alles afgenomen en gestofzuigd. Hoewel ik het soms maar niks vind, was ik vanmiddag toch maar wat blij dat ons huisje van klein formaat is.

Toen ik tegen de middag met de keuken bezig wou kwam een vriendin langs voor een kopje koffie. Dat werd natuurlijk weer veel te gezellig waardoor ik daarna ook werkelijk niets meer heb gedaan. Als ik nu het washok binnenloop dan komt me nog een berg was tegemoet, ik gooi straks wel het hoognodige in de machine. Misschien dan toch morgen nog maar even strijken en de was wegwerken.

Maar met alleen op zaterdag bezig in het huishouden red ik het dus niet, zeker niet als vriendinnen of mijn moeder even op bezoek komen. Nieuw plan: 2 avonden in de week even doorzetten en toch een paar uurtjes aan de slag. De was doen, opruimen, de badkamer alvast schoonmaken, het maakt niet uit wát.. als ik die avonden maar wat aan het huishouden doe.

Morgen ook nog even het tuinset naar buiten halen en schoonmaken dan kunnen we komende tijd lekker buiten gaan genieten van het zonnetje. Want we hebben lang genoeg winter gehad!

Volgende week zal ik laten weten hoe het me deze week is vergaan. En hoe schoon mijn huisje dan is.

Ook interessant