Woning vakantieproof maken

Jouw woning vakantieproof maken

De vakantie staat weer voor de deur. Daarom starten we deze week met een speciale blogreeks met tips die betrekking hebben op het vieren van vakantie.
Of je nu in eigen land blijft of naar het buitenland vertrekt, je wilt er optimaal van genieten. Dat doe je natuurlijk het beste als je weet dat er geen inbrekers in jouw buurt rondsluipen. Om dat voor elkaar te krijgen, zou je het huis vakantieproof moeten maken voordat je weggaat.
Met deze 9 tips ben jij zo klaar voor de vakantie en kun je met een gerust hart weg gaan.

9 tips voor een vakantieproof huis

1. Doe alle ramen dicht en deuren op slot. Zelfs het kelderraampje en het badkamerraam. Inbrekers hebben maar een kleine opening nodig om binnen te komen.

2. Vraag jouw buren, vrienden of kennissen om regelmatig de brievenbus leeg te maken en de planten water te geven. Wanneer je huisdieren hebt, kun je hen ook vragen om voor de beesten te zorgen.

3. Maak jouw woning vakantieproof, maar niet zichtbaar. Haal dus geen planten uit de vensterbank en plak geen briefjes op de deuren.

4. Leg geen waardevolle spullen in het zicht. Berg deze op in een lade of kast.

5. Met behulp van een tijdschakelaar kun je ervoor zorgen dat lampen ’s avonds aangaan. Er zijn zelfs speciale schakelaars die niet elke dag op exact hetzelfde tijdstip aangaan.

6. Haal de stekkers van alle overige apparaten uit het stopcontact. Mocht er een flinke onweersbui over het land trekken, hoef jij je geen zorgen te maken over het doorslaan van de stoppen.

7. Zet niet op sociale media dat je op vakantie bent. Plaats bij voorkeur de foto’s als je weer thuis bent.

8. Zorg dat de verwarming niet aan staat. Je bespaart hier heel veel kosten mee. Denk hierbij ook aan het dichtdraaien van de gas- en waterkraan.

9. Een week voordat je op vakantie gaat, kun je beginnen met het opeten van kliekjes uit de koelkast en vriezer. Zo voorkom je dat dit kan gaan schimmelen en jouw vriezer ziet er weer opgeruimd uit.

Je kunt nu met een gerust hart op vakantie gaan. Jouw woning is nu vakantieproof! Maar op vakantie neem je natuurlijk een koffer met kleding en spullen mee. Daarom geef ik je volgende week tips voor het inpakken van jouw koffers.

Ook interessant