Snel de vriezer ontdooien

Je hebt er vast wel een in je huis staan; een vriezer. Erg handig om overgebleven eten langer te bewaren of om grootverpakkingen vlees in op te slaan. Helaas hoort ontdooien er ook bij om je vriezer optimaal te laten werken.

Vooral in de zomer, wanneer je zit te smachten naar een heerlijk ijsje of extra koud water, is de vriezer een welkome aanvulling in je huishouden.

Hoewel je vaak geen omkijken hebt naar je vriezer, is het wel erg verstandig om de vriezer eens in de zoveel tijd schoon te maken. Daarbij moet je er ook aan denken om ijs uit de vriezer te verwijderen.

Naast het feit dat een laag ijs in de vriezer niet praktisch is, zorgt diezelfde laag ijs ook voor extra hoge energiekosten. Zo zorgt een ijslaagje van 2 millimeter op het vrieselement voor ongeveer 10% meer energieverbruik. Daarnaast kunnen schimmels en bacteriën groeien in het ijs en de rijp. Dat wil je natuurlijk niet!

Tips om de vriezer de ontdooien

Zodra er ijsophopingen in je vriezer ontstaan, is het dus van belang om je vriezer schoon te maken en te ontdooien. Eigenlijk is dit erg makkelijk; je zet de vriezer uit en wacht tot deze ontdooid is. Helaas kan dat soms erg lang duren. Ik heb een trucje voor je, je vriezer ontdooien, doe je zo:

Gebruik een haardroger!

Met de warme lucht uit de haardroger smelt het ijs in de vriezer extra snel, waardoor je ook snel weer gebruik kunt maken van je vriezer. En dat zonder energie te verspillen!

Ook interessant

2 gedachtes over “Snel de vriezer ontdooien

Comments are closed.