Was vouwen maar fijn

Eva had een prima leven. Ze had geen schoonmoeder. Ze werkte buitenshuis zonder dat ze opvang voor haar koters nodig had. Want die had ze niet. Ze hoefde niet te wassen, drogen en vouwen. Alleen maar elke dag een natuurlijk bad te nemen. Stofzuigen was niet nodig, laat staan ramen wassen. En ze had geen last van hormonen.

Een paradijs!

Ze had alles wat haar hartje begeerde, maar ze was vrouw en moest zo nodig nog meer. En één zure appel later zaten zij en wij met de gebakken peren. Naast problemen als ruzie en dood, kreeg Eva opeens ook te maken met stapels was. Niet zo bedoeld, veel te zwaar. En juist nu was ze verzwakt door bekkeninstabiliteit en uitscheuringen. Zo onhandig. Adam was de hele dag de hort op en stonk vreselijk naar zweet als hij eindelijk thuis kwam. Een kraamhulp die de boel weer aan de kant kon maken en haar een fruitcocktail voorschotelde was in geen velden of wegen te bekennen.

Wat een ellende! Daarom is het leven voor een vrouw zo’n strijd. Poetsen zit haar niet in het bloed! Ze wil genieten, rauwkost eten in de zon, bloeien! Met smart baart zij kinderen en boent zij de vloer. Het ontneemt haar elke levensvreugde, omdat het niet fijn is. Ze ontvlucht het door buiten de deur koffie te drinken bij het genot van een vergadering. Thuisgekomen is opnieuw geen engel langs geweest om haar zooi op te ruimen. Waar is de verlossing?

Slechts enkele Eva’s hebben van de nood een deugd gemaakt. Omdat zij niet van appels houden, of omdat zij er een slaatje uit willen slaan en een vak hebben geleerd. Zij doen het fluitend, als was het aangeboren. Of op z’n minst een tweede natuur. Deze vrouwen vouwen was met droge ogen, en vegen de vloer aan met stof en kwijl. Zie  daar de bevrijding!

Dus de moderne Eva rekent af met schuldgevoel en schone schijn. Ze is er gewoon niet voor gemaakt. Ze is volgzaam en goed als Adam. Hij nam immers ook een trekker om zijn land te bewerken?!

Geen onnatuurlijk geploeter meer. Eva maakt van haar huis een paradijs, en huurt een omgeschoolde Eva voor een appel, ehm, voor een prima prijs! Alleen het baren doet ze nu nog zelf. Daar is geen kruid tegen gewassen 😉

Kies een omgeschoolde Eva als schoonmaakster die bij jouw wensen past. Zodat jij kunt doen wat bij jou past!

Ook interessant