Vlekken verwijderen: tips voor na de feestdagen

Het nieuwe decennium wordt vannacht ingeluid en dat vraagt om een feestje. Enorm gezellig, maar het zorgt wel voor de nodige troep in huis. Om nog maar te zwijgen over alle vlekken in je kleding, tapijt en tafelkleed. Wij kennen het probleem maar al te goed. Wij hebben inmiddels heel veel tips over het verwijderen van vlekken en hier hebben we wat van die tips en meer voor je op een rijtje gezet. Succes en een gelukkig nieuwjaar!

Vlekken verwijderen: Rode wijn vlek

Er zijn genoeg momenten in december om die fles rode wijn te ontkurken. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je glas valt zo om, over je tafelkleed, je tapijt en je mooie feest-outfit. Laat het je avond niet verpesten. Probeer een van de volgende methodes eens:

  • Giet witte wijn over de vlek en dep het vervolgens weg.

  • Dep de vlek droog en strooi er zout overheen. Het zout absorbeert de wijn, waarna je de vlek kunt wegwassen.

  • Giet bruisend water over de rode wijn vlek. Het koolzuur drijft de rode wijn omhoog, waarna je het kunt schoon deppen.

  • Spray wat Glassex over de vlek.

Vetvlekken verwijderen: kaarsvet uit kleding of tafelkleed

Kaarsen zijn echte sfeermakers in je huis, maar kunnen voor nare vlekken in je tafelkleed of kleding zorgen als ze druipen. De oplossing hiervoor is simpel en je hebt alleen een strijkbout en keukenpapier nodig. Zet de strijkbout aan, leg een vel keukenpapier op het oppervlak waar kaarsvet op zit en strijk er overheen. Het kaarsvet smelt en plakt gelijk aan het keukenpapier vast in plaats van aan je kleding. Dit werkt voor elk oppervlak!

Vetvlekken verwijderen: vetvlekken uit kleding

Of je nou in de keuken staat, aan het gourmetten bent of een oliebol eet: de kans op vetvlekken in je kleding is vrij groot tijdens de feestdagen. Na het standaard wasprogramma kunnen deze vlekken nog altijd in je kleren zitten. De beste tip die we voor je hebben is het gebruik van afwasmiddel om vetvlekken te verwijderen. Smeer de vlek goed in met flink wat afwasmiddel en laat dit intrekken. Het afwasmiddel breekt het vet af. Hierna kun je jouw kledingstuk gewoon wassen volgens de wasvoorschriften en weg is je vetvlek! Is de vlek te hardnekkig? Lees nog meer tips in dit blog over vetvlekken verwijderen.

Make-up uit kleding

Het is lastig te vermijden, make-up vlekken op je feestelijke outfit. Verschillende soorten make-up vereisen een verschillende aanpak:

  • Foundation en poeders laten vervelende vlekken achter op je kleding, vaak rond je hals. Een oplossing hiervoor is een mengsel van water en azijn. Meng dit 1:1 door elkaar en dep met een doekje op de vlek.

  • Lippenstift kan ook erg hardnekkig zijn. Om een lippenstiftvlek te verwijderen kun je het beste een beetje schoonmaakalcohol op een watje doen en dit op de vlek deppen. Gebruik vooral geen water, want dit smeert de vlek alleen maar uit!

  • Eyeliner en andere make-up wat veel vet bevat zorgen voor gekleurde vetvlekken op je kleding. Verwijder deze dus net als “gewone” vetvlekken met afwasmiddel.

Rode saus vlekken verwijderen

Al die lekkere diners brengen gemakkelijk geknoei met zich mee. Zeker rode saus kan erg lastig zijn om uit je kleding of je tafelkleed te halen. Geen nood! Er zijn veel middeltjes die kunnen helpen bij het verwijderen van rode saus vlekken, zoals ossengalzeep, biotex of tandpasta. Lees er alles over in dit blog over tomatenvlekken verwijderen!

Met deze tips tackelen we hopelijk de grootste vlek-problemen van de feestdagen. Ben je jouw gouden tip nog niet tegen gekomen? Download dan nu ons gratis e-book vol handige tips over vlekken verwijderen en jouw vlekken zijn zo verdwenen.

Een fris en schoon huis
Neem ook een schoonmaakster in huis en geniet van meer vrije tijd.

Ook interessant