deel 2 dingen die je vergeet tijdens het schoonmaken

Deel 2 van dingen die je vergeet tijdens het schoonmaken

In deel 1 heb je kunnen lezen welke dingen vaak worden vergeten tijdens het schoonmaken. Zijn dit ook dingen die jij (vaak) vergeet? Dan is het nu tijd voor deel twee waarin we je bijpraten over het schoonmaken van keukenapparatuur en gordijnen wassen.

Een heerlijke taart of snel wat warme melk

Iedere keukenprins(es) heeft er wel eens last van; een baksel dat resten achter laat, culinaire hoogstandjes die voor een spetter kunstwerk zorgen of melk die overloopt als je even niet oplet. Het is dus van belang om de magnetron/oven regelmatig te reinigen.
Start het schoonmaken van de oven/magenetron met het verwijderen van loszittende kruimels door er even met de stofzuiger doorheen te gaan en vergeet daarbij de rubbers niet. Neem een ovenschaal, leg daar enkele schijfjes citroen in en zet het ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (van 200 graden). In het geval van een magnetron, zet je de magnetron 2 minuten aan op de hoogste stand. Het sap van de citroen (dat vrijkomt door de warmte) zal het verkleefde vet van de oven/magnetron losweken. Neem de wanden vervolgens af met een microvezeldoekje (en indien nodig met een schuursponsje). Laat het deurtje openstaan, zodat de binnenkant droog wordt.

Koffie, koffie lekker bakje koffie…

Een lekker kopje koffie bij het opstaan of na een heerlijk diner gaat er wel in. Om ervoor te zorgen dat het koffiezetapparaat niet verstopt raakt en de temperatuur van het water voor de koffie op peil te houden, dien je het apparaat (bij normaal gebruik) maandelijks een schoonmaakbeurt te geven. Zorg ervoor dat het filterbakje leeg is en giet 1/3 schoonmaakazijn en 2/3 water in het koffiezetapparaat en zet het apparaat aan. Doordat het water met azijn door de leidingen heen loopt, worden de leidingen van het apparaat gereinigd. Laat het koffiezetapparaat nadien nog even doorlopen met schoon water om de azijnsmaak kwijt te raken.

De afwaskoningin

Het is heerlijk dat de vaatwasser je veel tijd uit handen neemt. Maar ook de vaatwasser verdient een beetje liefde en zorg om je nog een lange tijd van dienst te kunnen zijn. Neem het front van de vaatwasser af met een vochtige doek en vergeet de rubbers niet! Haal de roosters uit de vaatwasser en verwijder alle resten. Maak de roosters even schoon in water met een sopje. Dan volgt de complete reiniging van de vaatwasser. Doe een theelepel baking soda in het vakje waar je normaal gesproken het vaatwastabletje in stopt. Zet de vaatwasser (zonder vaat) aan op het meest intensieve programma en je vaatwasser is weer super schoon!

Oeps de binnenkant van de lades

De frontjes van de (keuken) lades krijgen nog wel eens een poetsdoek te zien, maar de binnenkant wordt vaak vergeten. Vergeet niet dat daar ook stof komt of dat er druppels afwaswater je keukenlade binnendruppelen. Laat je vochtige doek vanaf nu ook even de binnenkant van de lades bewonderen tijdens het schoonmaken.

Gordijnen wassen

Moet je gordijnen wassen dan? Precies.. Gordijnen zijn vaak een vergeten zaak. Toch is het zeker aan te raden om ze zo’n één a twee keer per jaar te wassen. Wanneer je last hebt van astma of allergisch bent voor huisstofmijt raden we aan om het zelfs nog vaker te doen. Dit omdat er veel stof en ander vuil achter kan blijven in de grordijnstof. Gordijnen van een kwetsbare stof kun je het beste naar de stomerij brengen, maar gordijnen van simpel katoen kun je gewoon in de wasmachine wassen.

Welke outfit wordt het vandaag?

De kledingkast is ook zo’n plek die vaak vergeten wordt om schoon te maken. Plan een schoonmaakbeurt in voor de kast, voordat jouw favoriete zwarte jurkje veranderd is in een stoffig grijs gewaad. Haal de kast helemaal leeg en maak de kast schoon met een doek en water met een sopje. Dit is tevens een mooie gelegenheid om kleding te ordenen en eventueel weg te doen.

Nou, dat waren er toch nog wel wat hè! Vanaf nu mis je deze plekjes vast niet meer tijdens een goede schoonmaakbeurt. Denk je nu, waar haal ik de tijd vandaan om ook dit allemaal nog schoon te maken? Dan is het wellicht een goed idee om na te denken over een schoonmaakster. Dit bespaart jou veel tijd en je hebt toch een heerlijk schoon huis, een win-win situatie dus! Schrijf je vandaag nog in en wij regelen de match, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over het schoonmaken.

Related Post

Geef een reactie