Verfkwast afvegen

De herfst is weer begonnen en veel mensen verlangen weer naar wat meer gezelligheid in huis. Een likje verf doet vaak al wonderen. Wat dacht je van dat ene kastje? Een mooie stoel of zelfs de hele wand? Met een mooie kleur verf geef je je woning weer een totaal andere uitstraling.

 

Als je wel eens geschilderd hebt dan heb je vast wel eens te maken gehad met het volgende. Als je de kwast afveegt aan de rand, dan knoei je heel makkelijk allemaal verf buiten het verfblik. Met als gevolgd dat de ondergrond ook ‘versierd’ wordt met mooie verfspatten. Kan erg mooi zijn, dat zeker. Maar meestal wil je je verf liever op een andere plek aanbrengen.

Ik heb een goede tip voor je om verf te besparen en geknoei te voorkomen.

Je verfkwast afvegen doe je zo! Je bindt een post-elastiek om het verfblik. Dit elastiek zit in het midden om het blik, waardoor je je verfkwast heel makkelijk aan het elastiek af kunt vegen. Zo voorkom je vervelende vlekken rondom je verfblik én je bespaart een heleboel verf!

En ben je dan klaar met verven? Dan moet natuurlijk je verfkwast nog schoongemaakt worden. wikiHow heeft daarvoor een aantal tips op een rijtje gezet:

  • Gebruik oplosmiddel. Veeg de kwast eerst af aan een doek of een stuk keukenrol om zoveel mogelijk verf te verwijderen. Daarna haal je de kwast enkele keren door het oplosmiddel, veeg af aan een doek en spoel nog even onder de stromende kraan.
  • Gebruik wasverzachter. Ook hierbij veeg je eerst de meeste verf van de kwast af met een doek of een stuk keukenrol. Laat de kwast weken in (4 liter water + een halve kop wasverzachter), beweeg de kwast door het mengsel heen en schud droog.
  • Gebruik azijn: Laat de kwast een uur in azijn weken. Leg de kwast daarna in een oude pan en bedek deze met azijn. Breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen. Haal de kwast uit de pan, laat afkoelen en kam uit om de losgeweekte verf te verwijderen. Spoel daarna nog eens af met water.
  • Gebruik vloeibaar afwasmiddel: Veeg ook hierbij eerst de kwast af aan een doek of een stuk keukenrol. Knijp wat vloeibaar afwasmiddel in de palm van je hand en beweeg met de kwast heen en weer in je hand, terwijl warm water in je hand loopt.

Zo, met deze tips zijn je kwasten heel snel weer goed schoon!
En kun jij weer verder met het restylen van je huis!
Zodat je huis straks helemaal klaar is voor de koude, gure winterdagen!

Heb jij nog goede huishoudtips?
We horen ze graag van je!

Ook interessant