Vakantie was draaien

Vakantie was wegwerken

Het maakt niet uit uit hoe lang je op vakantie bent geweest. Al waren het maar een paar dagen. Je komt altijd terug met een hoop was, want je hebt meestal geen wasmachine op jouw vakantiebestemming. Helaas gaat kleding in een koffer snel stinken. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk na thuiskomst de was weg te werken. Met deze tips heb jij die enorme stapel zo gewassen.

Meteen wassen

Het is een inkoppertje, maar het is erg verstandig om op de dag van thuiskomst direct de was weg te werken. Zet allereerst de wasmachine aan, terwijl je nog aan het uitpakken bent. Tegen de tijd dat je hier klaar mee bent, is de wasmachine ook klaar en kun je hem direct nogmaals aanzetten. Zo krijgt jouw kleding niet de kans om te gaan stinken.

Sorteer de was

Je kunt erg veel tijd besparen door jouw was te sorteren en het programma van de wasmachine hierop aan te passen. Handdoeken kun je het beste wassen op 65 of 90 graden. Maar t-shirts en tops krijg je al goed schoon met een kort programma op 30 graden. Hoe meer korte programma’s, hoe sneller je klaar bent.

Drogen

Doe niet al jouw was in de droger. Het droogprogramma duurt vrij lang waardoor je niet genoeg tijd hebt om alle was in de droger te stoppen. Daarnaast bespaar je ook nog veel energiekosten door jouw was buiten op te hangen. Ik raad je daarom aan om kleding buiten op te hangen en de handdoeken in de droger te stoppen. Zo krijg je namelijk zachtere handdoeken. En je kleding is snel droog en ruikt helemaal fris.

Algemene tips

– Stop de wasmachine niet te vol. Je loopt dan het risico dat jouw was niet volledig schoon wordt.
– Was de kleding binnenstebuiten. Zo blijft de kleding veel langer mooi.
– Gebruik niet te veel wasmiddel, dit kan namelijk vlekken achterlaten.
– Hang kleding direct op na het wassen. Zo voorkom je de meeste kreukels.

Met deze tips heb jij de was zo klaar en kun je nog goed nagenieten van jouw vakantie. Heb je nog meer tips nodig die te maken hebben met de vakantie? Lees dan ook eens ons blog over het schoonmaken van de tent of zonnebril. Ga je nog op vakantie? Lees dan meer over het inpakken van jouw koffers of het zomerklaar maken van jouw woning.
Dit was meteen ons laatste blog van deze vakantiereeks. Hopelijk heb je van jouw vakantie genoten.

Ook interessant