Vaatwasser reinigen?

Je vaatwasser schoonmaken moet niet vergeten worden. Om problemen te voorkomen, moet deze eigenlijk eens in de maand wel schoongemaakt worden. Ik zal je vertellen hoe!

Laat om te beginnen een kopje huishoudsoda oplossen in heet water. Giet het water met daarin de opgeloste soda op de zeef in de vaatwasser. Giet water in de machine totdat de gehele zeef onder water staat en laat dit enkele uren staan. Draai dan een paar uur later een lege machine op hoge temperatuur.

Heb je een vaatwasser waarbij je het programma kunt afbreken, dan is er nog een andere manier om je vaatwasser schoon te maken. Je laat dan de machine eerst een half uur op het programma met de hoogste temperatuur draaien. Na een half uur onderbreek je het programma en u voeg een kopje water met opgeloste soda toe. Na het toevoegen van de soda laat je het programma nog tien minuten verder draaien, waarna je het programma voor een paar uur onderbreekt. Dan laat je daarna het programma tot het einde doorlopen.

Heb jij nog betere tips om je vaatwasser schoon te maken? Laat het me weten!  

Ook interessant

2 gedachtes over “Vaatwasser reinigen?

  1. Ik leeg 1x per week de zeef van mijn vaatwasser. Dat scheelt ook veel. Je kunt bij veel vaatwassers trouwens de sproeiarmen eruit draaien en dan opgehoopt vuil wat niet door de sproeigaatjes kan eruit kloppen.

Comments are closed.