tuin zomer klaar maken

Tips voor het klaarmaken van je tuin voor de zomer

Oh, heerlijk! De zomer staat weer voor de deur! Het is ’s avonds langer licht en dat betekent dat je veel tijd door gaat brengen in je tuin. Het inrichten van je tuin is niet altijd even makkelijk. Wat is praktisch én mooi tegelijkertijd? Welke accessoires mogen absoluut niet ontbreken? Je tuin klaarmaken voor de zomer doe je met deze tips.


Zorg voor een strak gazon!

De eerste stap is, zorgen voor een strak gazon. Maai het gras en verwijder al het onkruid uit je tuin door te schoffelen. Snoei ook de heg als je die hebt! Haal oude dode plantjes weg en vervang ze door nieuwe. Vergeet niet om ook het onkruid tussen de tegels te verwijderen, de meest milieuvriendelijke manier om dit te doen is met kokend water. Als laatste is het een idee om je gazon te verticuteren. Hierbij haal je een harde laag mos of plantaardig afval weg middels een verticuteermachine of verticuteerhark. Zo herstelt je gazon sneller en blijf de bodem in een goede conditie.

Een fijne zithoek

Afhangend van de grootte van je tuin, is het zeker aan te raden om één hoek te bekronen als knusse zithoek. Je tuin, is tijdens de zomermaanden, immers de ideale plek om lekker te zitten. Bij het uitkiezen van een loungeset of fijne zitjes voor buiten is het belangrijkste dat ze lekker zitten. Kijk daarna pas naar de looks! Het aanschaffen van leuke kussentjes maakt het geheel al een stuk comfortabeler en om het af te maken een vloerkleed voor buiten erbij.

Accessoires om het gezelliger te maken

Voor de tuin zijn er super veel opties wat betreft de aankleding. Je kunt gaan voor een tuin vol bloemen en planten en daar sfeer mee creëren of juist met spullen als string lights en kaarsen. String lights zijn razend populair en stralen een knusse sfeer uit. Als finishing touch zet je op de tafel een paar kaarsen neer.

Binnen met buiten verbinden

Het mooiste is als je jouw interieur binnen met buiten kunt verbinden. Wanneer je tuindeuren hebt, is dit al een stuk gemakkelijker. Zorg dat binnen en buiten overeenkomende stijlen hebben. Om ervoor te zorgen dat het in je woning lekker koel blijft terwijl je buiten zit, is het slim om goede raamdecoratie aan te schaffen. Ga voor gave shutters of sfeervolle gordijnen van Veneta.com! Beide geschikt voor tuindeuren en houden het felle zonlicht tegen.

Hoe maak jij jouw tuin zomer ready?

Ook interessant