Deense Dog

Top 10 verhalen van een zorgzoeker: 10-6

Met een huishoudelijke hulp in huis valt er altijd wel iets te beleven. Of ze nu schrikt van de dieren, niet zo goed weet wat ze precies moet doen of juist heel vertrouwd is: saai is het nooit. Wij trokken het werkveld in voor een interview met een van onze zorgzoekers. Ben je nieuwsgierig naar haar leukste verhalen? Lees dan snel verder voor nummer tien t/m zes!

10. De huishoudelijke hulp kan mijn huis niet vinden

‘Ik woon in een bos, dus Google Maps kan mijn huis niet altijd goed vinden. Dat is voor de meeste schoonmaaksters best lastig. Ik geef dan ook altijd een uitgebreide routebeschrijving als ik met een nieuwe hulp in de huishouding aan het bellen ben. Uiteindelijk komt het gelukkig altijd goed en kunnen ze mijn huis wel vinden. De voordeur kan echter ook lastig zijn: ik heb een huishoudelijke hulp gehad die ik na drie rondjes om het huis maar naar binnen heb gehaald. Het arme ding wist echt niet welke deur ze moest nemen!’

9. Mijn schoonmaakster regelt zelf vervanging

‘Ik heb een hulp in de huishouding gehad die vervanging voor mij regelde als zij niet kon werken. Dat kwam niet zo heel vaak voor, hooguit bij vakanties of studieverplichtingen, maar ik zat dus nooit een week zonder schoonmaakster op deze manier. Van de invallers die ik via haar heb gehad, konden twee prima werken. De derde had nog nooit een stofzuiger van dichtbij gezien geloof ik, maar ook dat is voor een keer best een belevenis.’

8. De dieren zorgen dat geen dag saai is voor mijn hulpen

‘Er is veel ruimte in en om mijn huis. Ik houd van dieren, dus daar lopen er meerdere van in en om het huis. Meestal is dat voor de huishoudelijke hulp geen probleem, het staat namelijk altijd in mijn werkverzoek vermeld. Een van de schoonmaaksters die ik heb gehad was niet zo groot, en laat ik nu net een Deense Dog hebben. Mijn schoonmaakster kon mijn hond recht in de ogen kijken, ze waren ongeveer even groot’

7. De huishoudelijke hulp doet precies wat haar moeder ook deed

‘Inmiddels heb ik al een paar jaar hulp in de huishouding en heb al meerdere schoonmaaksters gehad. Iedere huishoudelijke hulp had haar eigen kwaliteiten. De tweede keer dat ik een schoonmaakster ging zoeken, kreeg ik een studente die nog bij haar ouders in huis woonde. Ze deed alles precies zoals het bij haar thuis ook ging. Zo maakte ze wel mijn keukenkastjes schoon, maar het aanrecht deed ze niet. Want, zo zei ze, haar ouders deden dat iedere avond na het eten. Natuurlijk is ze ook mijn aanrecht gaan schoonmaken toen ik zei dat het aanrecht toch echt bij het schoonmaken van de keuken hoorde…’

6. Betrouwbare schoonmaakster kan alleen met alle dieren zijn

‘Mijn tweede huishoudelijke hulp heeft vier jaar bij mij gewerkt. Uiteindelijk was alles zo vertrouwd dat ik haar best alleen kon laten. De honden luisterden naar haar, ze kon zelf alles afsluiten als ze weg ging en ze maakte geen misbruik van het vertrouwen. Dat vond ik wel heel fijn. Natuurlijk was ik meestal wel thuis, maar ik hoefde geen afspraken te verzetten omdat de schoonmaakster er was.’

Dit was het eerste deel van onze top tien. Volgende week volgen de vijf leukste verhalen van een zorgzoeker. Ben je zelf op zoek naar een huishoudelijke hulp? Schrijf je dan vandaag nog in en maak jouw leven een stukje makkelijker en leuker!

Ook interessant