Toetsenbord Schoonmaken?

 

Vaak wordt het vergeten om het toetsenbord van je computer schoon te maken, terwijl deze juist zoveel bacteriën bevat. Veel meer dan bijvoorbeeld een toiletbril! Hoog tijd dus om met de juiste middelen in de aanslag je toetsenbord eens een goede schoonmaakbeurt te geven. En wel zó!

Toetsenbord schoonmaken, hoe doe je dat?

Klop als eerste je toetsenbord uit, door het op de kop te houden en er een paar keer op te klikken. Zo zal er een deel van het vuil naar beneden vallen. Ga daarna met een stofzuiger over het toetsenbord heen. Voor een echt grondige schoonmaak is het noodzakelijk om de toetsen van het toetsenbord stuk voor stuk schoon te maken. Dit klinkt misschien als een hels karwei, maar valt mee. Met een kleine schroevendraaier kun je de toetsen een voor een uit het toetsenbord wippen. Stop ze dan in een wasnetje en laat deze meedraaien met een normaal wasje. De toetsen zijn hierna weer schoon! Als dit je te veel werk is, kun je ook in plaats van alle toetsen los te halen, ze met een alcoholdoekje schoonmaken terwijl ze nog op het toetsenbord zitten.

Je kunt zo ook zien of er nog vuil op het toetsenbord zelf is achtergebleven. Dit kun je verwijderen met een doekje met alcohol eraan. Zo verdwijnt het vuil, maar het toetsenbord wordt niet te nat. De achterkant van het toetsenbord kun je met een sopje schoonmaken, let hier wel op dat je het doekje goed uitwringt, zodat je geen waterschade krijgt. Als alles goed gedroogd is, kun je de toetsen weer terugplaatsen op het toetsenbord. Het zal weer blinken!

Deze en meer handige tips vind je op goedeschoonmaaktips.nl!

Ook interessant