Wasmachine reinigen met deze tips

Social Media

Een veelgebruikt apparaat in het huishouden is de wasmachine. Hierom is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. De beste tips heb ik even voor je op een rijtje gezet!

Het reinigen van de wasmachine
De buitenkant van de wasmachine kun je het beste schoonmaken met een vochtige doek en eventueel een schoonmaakmiddel. Het rubber van de deur kun je met een zachte tandenborstel schoonmaken, waarna je er met een vochtige doek overheen gaat. De wasmachinelade kan onder lauw water schoongemaakt worden, als deze eruit te halen is. Wasmiddelresten verwijder je met een zachte tandenborstel. Voor de trommel is het goed om één of twee keer per maand een kookwas te draaien, met bijvoorbeeld theedoeken. Ook kun je de wasmachine een keer leeg laten draaien op 90 of 95 graden. Gooi dan een kopje soda, witte natuurazijn (geen schoonmaakazijn!) of een vaatwasblokje in de machine, waardoor deze weer schoon en kalkvrij wordt.

1585cac59d325264161f510da56db741 Het behoud van de wasmachine
Om je wasmachine zo optimaal mogelijk te houden, is het slim om het deurtje van de wasmachine altijd open te zetten na gebruik. Controleer verder de zakken van kledingstukken op papiertjes, snoepjes, haarklemmetjes etc voordat je ze in de wasmachine stopt. Tot slot: gebruik niet te veel wasmiddel.

Heb jij nog meer goede tips?

Gerelateerde Artikelen

6 gedachtes over “Wasmachine reinigen met deze tips

  1. Handige tips! Ik denk dat ik mijn oude wasmachine goed onderhoud, maar ik wist niet dat wasmiddelresten met een zachte tandenborstel verwijderd kunnen worden. Ik wil een oude wasmachine kopen omdat mijn eentje te oud is en als ik iets van de hoge kwaliteit koop wil ik dat natuurlijk goed onderhouden. Bedankt!

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code