koffer inpakken

6 Tips voor het inpakken van jouw koffers

Wanneer jouw woning vakantieproof is, is het tijd om op vakantie te gaan. Maar dan loop je al gauw weer tegen het volgende probleem aan: het inpakken van de koffers. Vooral vrouwen maken hier een groot probleem van. Te veel schoenen meenemen is niet handig, maar wat nu als je net dat ene leuke setje aan wilt doen maar die schoenen thuis hebt laten liggen? Dan kun je voor extra kilo’s kiezen, maar daar betaal je ook voor. Met deze tips lukt het jou om de koffer functioneel in te pakken.

Kies gericht

Het is erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn van jouw vakantiebestemming. Wat is het weertype en wat zegt het weerbericht over de komende periode? Hoe lang ga je weg en wat ga je allemaal op vakantie doen? Pas hierop jouw bagage aan.
Neem vooral goede basiskledingstukken mee die je onderling goed kunt combineren. Heb je de gedachte ‘misschien heb ik het nodig’ bij een voorwerp of kledingstuk? Laat het dan thuis! De kans dat je het daadwerkelijk gebruikt is heel klein. Kom je er op vakantie achter dat je toch iets bent vergeten? Geen paniek. Vrijwel alles is overal te koop.

Maak inpaklijstjes

Met behulp van een inpaklijst weet je altijd zeker dat je alles hebt ingepakt. Het is verstandig om dit lijstje al een tijdje voorafgaand aan je vakantie te maken. Dan heb je nog geen vakantiestress aan je hoofd en kun je nog logisch nadenken. Tijdens het inpakken hoef je enkel vinkjes te zetten voor alles wat je in je koffer hebt gestopt.

Cosmetica en badkamerproducten

Het is helemaal niet nodig om al jouw cosmetica en badkamerproducten mee te nemen op vakantie. Deze zijn erg zwaar in jouw koffer! Het enige wat wel verstandig om mee te nemen is een grote fles zonnebrandcrème van een bekend merk. De rest kun je allemaal op jouw vakantieadres kopen.

Boeken

Een vakantie zal een vakantie niet zijn als je niet de tijd neemt om een aantal boeken uit te lezen. Het is niet nodig om een grote stapel boeken in jouw koffer te stoppen. Je kunt veel beter kiezen voor een e-reader of boeken in de vorm van een tijdschrift.

Ruimte besparen

Een erg handige tip om ruimte in jouw koffer te besparen is door sokken in de schoenen te verstoppen. Ook kun je heel goed jouw kleding oprollen. Kleding is dan veel kleiner, er zit namelijk minder lucht tussen. Het enige waar je dan rekening mee moet houden, zijn de kreukels.

Handbagage

Het is verstandig om alle belangrijke spullen in jouw handbagage te bewaren. Denk hierbij aan jouw paspoort en portemonnee. Maar ook jouw mobiele telefoon en de bijbehorende stekkers passen prima in jouw handtas.

Via Columbusmagazine kun je een vakantie/checklist uitprinten. Deze kun je gebruiken om te controleren of jij alles bij je hebt.
Veel succes met inpakken. Volgende week komt er weer een blog voor de vakantiereeks online.

Ook interessant

Één gedachte over “6 Tips voor het inpakken van jouw koffers

  1. Simpel: hoe beter je inpakt, hoe meer mee kan (lijkt wel een levensles!). Ik kan het weten, want ik neem in mijn Peli koffers een hoop cameraspullen mee.

Comments are closed.