7x tijdbesparende schoonmaaktips

7 x tijdbesparende schoonmaaktips

Weet jij eigenlijk hoeveel tijd jij per week aan schoonmaken kwijt bent? Volgens het onderzoek van het Sociaal Planbureau besteden we dagelijks ongeveer twee uur aan koken, opruimen, de was en schoonmaken. Dat is dus al snel 14 uur per week. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer tijd overhoudt en toch een schoon huis hebt? Lees hier onze tijdbesparende schoonmaaktips:

1. Gebruik een wekker

Vaak wordt er meer tijd gebruikt voor het opruimen of schoonmaken dan eigenlijk nodig is. Je kunt er daarom voor kiezen om bij (sommige) schoonmaaktaken een wekkertje te zetten, zodat je binnen de ingestelde tijd de taak af kan ronden.
Tip: Dit werkt ook heel goed bij schoonmaaktaken waar je een hekel aan hebt. Zo voorkom je dat tijdens de taak andere dingen gaat doen of het uitstelt.

2. Bedenk een dagelijkse routine

Wanneer je een goede (dagelijkse) routine hebt, stapelt het huishouden zich niet op en voorkom je dat plekken erg vuil worden en je nog meer tijd nodig hebt om het schoon te maken. Wanneer je routine aanbrengt in het huishouden, weet je aan het eind van de week dat het hele huis aan bod is geweest.

3. Laat geen spullen slingeren

Heb je een relaxmomentje gehad met een kop thee en een goed boek? Zorg ervoor dat je na dit moment je spullen direct opruimt. Dus, kopje in de vaatwasser en het boek op de juiste plek. Zo voorkom je dat je, op een later moment, veel dingen die zijn blijven liggen moet opruimen en/of schoonmaken. Dit scheelt je echt véél tijd!

4. Tussendoor schoonmaken

Ben je aan het koken en moet je wachten totdat de aardappels aan de kook zijn of het vlees gaar is? Dit is een prima moment om de keuken alvast op te ruimen en (gedeeltelijk) schoon te maken. Zo voorkom je dat het vuil zich opstapelt. Dit kun je ook na het douchen doen. Maak de kraan, de muren en de douchewanden goed droog. Zo krijgt kalk minder kans en scheelt het je veel tijd tijdens het schoonmaken van de badkamer.

5. Schoonmaakmiddelen zijn er niet voor niets

Wie kent het niet; er is wat aangekoekt in de pan en nu sta je al 5 minuten met een schuurspons te boenen, maar helaas is het resultaat niet naar wens. Stop! Kies het juiste schoonmaakmiddel en laat dat middel het werk doen! Zet bijvoorbeeld een laagje water met baking soda of een vaatwastablet in de pan. Laat het een tijdje inweken en je poetst de pan zo schoon. Dit scheelt je een hoop tijd en frustratie.

6. Multitasking

Er zijn schoonmaaktaken die na het uitvoeren ervan tijd nodig hebben om te drogen of waar het sopje in moet werken. Je kunt die tijd gebruiken om te wachten, maar het is veel efficiënter om deze tijd te besteden aan een andere schoonmaakklus. Heb je de vloer gedweild en moet deze nog drogen? Dan kun je ondertussen de badkamer poetsen of de bedden verschonen.

7. Zo hoef je niet te poetsen

Wat klinkt dat heerlijk hè?! Maar je kan echt poetswerk voorkomen door op hoge kasten, de kastenwand in de keuken en een losstaande koelkast een vel papier neer te leggen. Vervang het papier eens in de drie á vier weken. Zo wordt het stof van de kasten verwijderd zonder dat je hoeft te poetsen!
Tip: Dit kan je ook doen op bodem van de keukenkastjes.

Met deze tips bespaar je flink wat tijd! Bedenk eens wat je met al die tijd kunt doen! Ben je op zoek naar nog meer handige schoonmaaktips? Download dan ons gratis e-book: 101 schoonmaaktips. In dit e-book geven we je tips voor het schoonmaken van keuken tot badkamer en slaapkamer tot de tuin.

Wanneer je nog meer vrije tijd wenst dan kan een schoonmaakster dé oplossing zijn. Een schoon huis én meer tijd voor jezelf is een heerlijk idee en dat begrijpen we als geen ander. Heb je al eens nagedacht over een schoonmaakster in huis? Schijf je in en wij zoeken een schoonmaakster voor jou! Met meer dan 160 000 hulpen moet dit zeker lukken! En niet geheel onbelangrijk, we bieden jou een jaar lang garantie. Mocht de hulp toch niet bevallen of onverhoopt gaan verhuizen, dan zoeken wij (binnen deze termijn) kosteloos naar een een nieuwe match. Vandaag nog een schoonmaakster regelen? Schrijf je dan snel in en wij zoeken naar een goed match.

Één gedachte over “7 x tijdbesparende schoonmaaktips

  1. Dankjewel voor deze tijdsparende schoonmaaktips. Ik vind het advies een wekker bij het schoonmaken te gebruiken wel een hele goeie. Ik ben namelijk best een beetje dromerig en kan me bij het schoonmaken wel in mijn eigen gedachten verliezen.

Geef een reactie