Hoe doe jij dat, je tent schoonmaken?

 

Ga jij ook met de tent op vakantie? Geniet jij ook zo van de vrijheid van kamperen? Je eigen tentje, je eigen spullen, zelf heerlijke maaltijden koken en ’s avonds genieten van je eigen terras. Ik verheug me er nu alweer op!

Binnenkort is het bij ons dan eindelijk zo ver, mijn inpaklijstjes zijn al gemaakt en overal verzamel ik spullen die mee moeten op vakantie. Hoewel kamperen toch best wel veel voorbereiding en werk met zich meebrengt geniet ik er met volle teugen van.

Alleen dan komt na de vakantie het minst leuke werk, alles weer inpakken en schoonmaken. Na regenbuien, opspattende modder en stof-stormen is de tent meestal niet meer zo schoon als toen die uitgepakt werd.

Maar hoe doe je dat dan, je tent schoonmaken? Ik zocht alvast goede tips voor je op!

  • Los vuil borstel je af met een zachte borstel
  • Indien je tent erg vies is, spoel deze dan af met leidingwater
  • Heb je aan zee gekampeerd? Spoel de tent dan sowieso af met leidingwater, het zeezout kan ervoor zorgen dat je last krijgt van schimmels
  • Gebruik geen zeep bij het schoonmaken, dit geeft lekkages.

Als je met vlekken te maken hebt dan zou je het volgende kunnen proberen:

  • Harsdruppels dien je met een lepel weg te scheppen. Laat de restanten opdrogen en probeer het dan voorzichtig tussen de vingers te verpulveren.
  • Vogelpoep verwijder je door deze af te spoelen met water. Laat het daarna drogen en borstel met een zachte borstel weg.
  • Gemorste vloeistoffen verwijder je door ze op te deppen.

Is je tent schoon? Dan is het noodzaak om deze ook droog op te bergen. Is het niet mogelijk om de tent droog in te pakken, zorg er dan in ieder geval voor dat de tent niet langer dan 24 uur nat ingepakt is.

Oja, neem ook even een tentbezem mee, dan kun je af en toe de tent nog even uitvegen en hou je de tent ook schoon tijdens je vakantie!

 

Related Post

2 gedachtes over “Hoe doe jij dat, je tent schoonmaken?

  1. Een aanvulling: het voorwerk is eveneens erg belangrijk. Zorg dat je tent goed gespannen is zodat vuil en water goed weg kunnen lopen. Het is daarbij ook slim om de tent tussendoor schoon te houden en niet pas op het allerlaatste moment (wanneer alle viezigheid vastgekoekt zit).

Geef een reactie