spinnenweb

Bah Spinnenwebben

Dat huis was niet echt een toonbeeld van een schoon huis, in tegendeel. Het liefst zou ik die mensen heel duidelijk uitleggen dat er niet te leven valt in zo’n smerige woning. Maar helaas, dat is er niet van gekomen.

Wel ben ik zelf weer een stukje kritischer gaan kijken naar mijn huisje. Is dat wel vrij van spinnenwebben? Nee, blijkbaar ook niet. Dat kan ook bijna niet las ik net, in een schoon huis wonen namelijk gemiddeld 1500 spinnen. Een heleboel beestjes die met plezier spinnenwebben voor je maken. In de zomer zijn spinnen vaak wel welkom thuis, ze zijn namelijk een natuurlijk middel tegen muggen, spinnen hoeven dus in deze tijd ’t huis niet uit. Maar die spinnenwebben wel.

En dat is eigenlijk heel makkelijk te doen. Neem een ragebol, plumeau, zachte bezem of een stofzuiger met een borsteltje aan het einde van de slang. Daarmee ga je alle ruimten langs, begin in de linkerbovenhoek van het plafond en loop systematisch alle naden, hoeken en gaten na. Daarna neem je met een zachte doek alle hangende en staande lampen af. Ook spinnenwebben in planten, schilderijen, accessoires of achter meubilair verwijder je met de doek.

Verplaats je door alle kamers in huis zodat je zeker weet dat de spinnenwebben verwijderd zijn en zodat jij weer kunt genieten van een heerlijk schoon huis.

Ik ga in ieder geval zo weer eens aan de slag!

Wil je zelf niet aan de slag of heb je geen tijd om je huis mooi schoon te houden? Een schoonmaakster kan je veel werk besparen!

Ook interessant

Één gedachte over “Bah Spinnenwebben

  1. in de zomer laat ik ook de spinnen hun gang gaan bijvoorbeeld ik heb een spinnenweb precies voor me raam dus die laat ik gewoon lekker staan zodat die vervelende muggen en vliegen niet me huis in gaan voor de rest in de winter eten de spinnen andere insceten voor me op dus zoveel last heb ik er niet van.

Comments are closed.