spinnen

Spinnen bestrijden

Het voorjaar is weer begonnen en dat is te merken! Niet alleen zien we de zon vaker tevoorschijn komen, ook beginnen de bloemen langzaam weer te bloeien. Helaas betekent dit ook dat er een heleboel beestjes tevoorschijn komen. De helft van de vrouwen – inclusief ikzelf – zijn bang voor spinnen. Ondanks dat spinnen erg nuttige beesten zijn, willen we er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Daarom geef ik vandaag een aantal tips om van spinnen af te komen.

Schoonmaken

Het is erg belangrijk om jouw woning goed schoon te hebben. Spinnen gaan voornamelijk in stille hoekjes zitten, zoals bij kasten en gordijnen. Wanneer je dit regelmatig schoonmaakt, heeft de spin geen kans om een web te maken.
Denk bij het schoonmaken ook aan de kamers waar jij niet vaak komt. Dit zijn vaak de kelder, zolder en de garage. Dit is een paradijs voor spinnen.

Van de spinnen afkomen

Heb jij een spin gevonden in jouw woning? De beste manier om van spinnen af te komen is door ze op te zuigen met je stofzuiger. Door het stof in de stofzuigerzak stikken de spinnen. Dit is wel een erg crue manier om van je spin af te komen. Hier zijn ook andere alternatieven voor.
Een diervriendelijke manier is de welbekende truc met het glas. Zet het glas over de spin en schuif er een stevig papiertje onder. Nu kun je dit optillen en de spin gemakkelijk buiten weer vrij laten. Daarnaast hoef je de spin ook niet met blote handen aan te raken!
Tegenwoordig zijn er ook speciale gereedschappen ontworpen om gemakkelijk van de spinnen af te komen. Neem eens een kijkje op het internet en wie weet kom jij iets tegen wat bij jou past.

Katten

Katten houden van spinnen. Spinnen zijn namelijk het ideale speelgoed voor de kat, die ook nog eens als tussendoortje lekker zijn. Daarom kan het ook helpen om een kat te nemen, dan hoef jij helemaal niet meer in de buurt van spinnen te komen.

Insecten

Wanneer je ervoor zorgt dat het voedsel van de spin niet in jouw woning kan komen, zullen er ook geen spinnen komen. Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat insecten bij jou in huis komen. Zo is het verstandig om geen ramen te openen wanneer er binnen licht brandt. Daarnaast is het belangrijk om geen rottend fruit op de schaal te hebben liggen, regelmatig de vuilniszakken te vervangen en de favoriete spinnenhoekjes leeg te houden.
Mocht dit allemaal niet werken, kun je er ook voor kiezen om een bakje water met azijn op plekken neer te zetten waar de spinnen het liefst zitten. Spinnen houden niet van deze geur en zullen daarom ergens anders een web maken.

Ook interessant