badkamer schoonmaken

3 tips voor snel schoonmaken

Snel schoonmaken zodat je het huishouden weer in orde hebt. Dat wil iedereen, maar hoe pak je dat aan? In dit blog geven we drie schoonmaaktips voor slim en snel schoonmaken. Lees snel verder!

1. Schoonmaaktips voor het toilet

Het toilet schoonmaken is niet het leukste klusje, maar het moet toch regelmatig gebeuren. Iedereen wil immers een schoon toilet. Voorkomen is beter dan genezen en voor smerige toiletten is dit niet anders. De vloer kun je al een stuk hygiënischer houden door de wc-klep dicht te doen als je doorspoelt. Zo komen er namelijk geen spetters uit het toilet op de vloer en blijft de vloer langer schoon. Dat scheelt al een paar keer dweilen. De toiletbril moet hierbij wel extra goed gereinigd worden, aangezien de spetters toch ergens terecht komen… Verder is het een kleine moeite om iedere avond bleek in het toilet te doen. De bleek of diy toiletreiniger kan ‘s nachts intrekken, zodat jij ‘s ochtends weer een fris toilet hebt.

2. Snel schoonmaken: de wasmachine

Veel mensen vergeten dat de wasmachine regelmatig een schoonmaakbeurt nodig heeft. Er blijft bij iedere was die je draait vuil achter in de wasmachine en daar worden de machine en jouw was niet frisser van. Om de wasmachine zo lang mogelijk schoon te houden, is het belangrijk om niet te veel wasmiddel te gebruiken. Daarnaast is het beter om niet alleen vloeibaar wasmiddel te gebruiken, maar bijvoorbeeld een mix te gebruiken van waspoeder en azijn. Met deze maatregel heb je minder snel last van een vieze wasmachine, maar het wil niet zeggen dat je hem niet meer schoon hoeft te maken. Een aantal keer per jaar moet je de wasmachine met een kopje soda op kookwas laten draaien. Daarna kun je de filters en rubbers schoonmaken met een vochtige doek. Zo kan jouw wasmachine er weer een tijdje tegenaan.

3. De badkamer snel schoonmaken

Nog zo’n taak waar niemand echt zin in heeft: de badkamer schoonmaken. De badkamer wordt dagelijks gebruikt en moet daarom regelmatig schoongemaakt worden. Het kost al snel een half uur tot een uur tijd om de badkamer schoon te maken, maar er zijn een paar slimmigheidjes om het schoonmaken iets minder tijdrovend te maken. Zo kun je de douchecabine of tegels in de douchehoek langer schoon houden als de laatste persoon die doucht na het douchen een trekker en handdoek over de douchewand haalt. Kalkaanslag heeft op deze manier veel minder kans. Om nog meer tijd te besparen, kun je de kraan van de douche en de douchekop schoonmaken terwijl je zelf staat te douchen. Spuit alles voordat je gaat douchen in met badkamerreiniger, wacht een paar minuten en neem alles af met een natte doek als je doucht.

Schoonmaken is een tijdrovende klus die bijna niemand leuk vindt. Gelukkig is daar een oplossing voor. Een schoonmaakster in huis zorgt dat jij jouw kostbare tijd niet meer aan het huishouden hoeft te besteden. Schrijf je in, doe een aanvraag en wij vinden een schoonmaakster die aan jouw eisen voldoet!

Ook interessant

2 gedachtes over “3 tips voor snel schoonmaken

  1. Bleek? Staat dat er echt? Elke avond? Dit moet je echt niet adviseren. Bleekmiddel is desastreus voor het milieu. Het kan ook met een milieuvriendelijk middel.

    1. Hallo Monique,

      Je hebt er zeker gelijk in dat het niet goed is om iedere avond een flinke hoeveelheid bleek te gebruiken. Wij bedoelden echter een kleine hoeveelheid.

      Groeten, MB

Comments are closed.