slaapkamer schoonmaken

De slaapkamer schoonmaken? 3x tips voor in de slaapkamer

Wist je dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen? En dat is niet de enige tijd die we in de slaapkamer besteden. Lekker een boek lezen in bed na een lange dag, televisie kijken vanuit de luie stoel en laten we het eindeloze omkleden niet vergeten. Niets is dan ook fijner dan een schone slaapkamer, zodat je optimaal kunt genieten. Vandaag geven wij jou een voorproefje uit ons e-book waarin we vertellen hoe je het beste jouw slaapkamer kunt schoonmaken. Deze opruimtips voor de slaapkamer willen we je niet onthouden. Heb je na het lezen van dit blog meer tips nodig? Download dan gratis ons e-book!

Tip #1. Bed verschonen

Hoe heerlijk is het om ’s avonds, na een lange dag werken, in een schoon en fris bed te duiken? Je kunt het met gerust hart een klein geluksmomentje noemen. Toch gaat het bed verschonen niet altijd even gemakkelijk. Een kussensloop vervangen lukt vaak nog wel, maar het dekbedovertrek is een uitdaging op zich! Met deze tips heb jij jouw bed zo weer klaar voor de nacht:

 • Zorg dat het overtrek binnenstebuiten is. Ga met jouw handen in het overtrek (of ga er zelf volledig in staan) en pak de punten vast;
 • Pak nu het dekbed bij de punten;
 • Laat het overtrek over het dekbed heen glijden. De goede kant zit nu weer aan de buitenkant. Gaat dit niet zo gemakkelijk, omdat je te klein bent? Of de deken is te groot? Ga dan aan de bovenkant van de trap staan. Hierdoor kun je het dekbed gemakkelijk uitschudden;
 • Schud de deken even goed op en leg deze op bed. Vanavond kun jij weer heerlijk slapen in schoon bed!

Tip #2. Kledingkast opruimen

De kledingkast is vaak al gauw een grote puinhoop. Helemaal wanneer je graag naar de stad of winkel gaat om nieuwe kleren te kopen. Kleding opruimen is nu eenmaal niet het leukste werk. Toch is het best prettig om af en toe eens goed grondig te doen. En het grote voordeel van de kledingkast opruimen? Je hebt daarna weer meer dan voldoende ruimte om toch dat ene leuke shirtje te kopen!
De kledingkast opruimen kun je als volgt aanpakken:

 • Haal alle kleding uit de kast en gooi eventueel vuile kleding in de wasmand;
 • Maak drie stapels: houden, twijfel en weggooien;
 • Leg de kleding die je wilt houden terug in de kast;
 • De kleding dat weg mag, breng je naar de kringloop winkel of kun je verkopen;
 • Alle twijfelkleding leg je apart. Mocht je deze kledingstukken een half jaar later nog in de zak hebben zitten, dan kun je ze beter wegdoen. Je zult ze immers toch niet meer dragen.

Heb je meer tips nodig voor bij het kleding opruimen? Download dan ons gratis e-book! Hierin geven wij veel meer tips!

Tip #3. Slaapkamer schoonmaken en opruimen

Wij hebben een aantal opruimtips voor de slaapkamer voor je verzameld. Zo hou ook jij de slaapkamer netjes!

 • Tien minuten per dag rommel opruimen voorkomt een slordige indruk;
 • Koop een schoenenrekje om rondslingerende schoenen te voorkomen;
 • Stop de spullen die je onder jouw bed bewaart in dozen of kisten;
 • Bewaar sierraden en haaraccessoires in afgesloten doosjes;
 • Breng gebruikt serviesgoed direct terug naar de keuken.

Door regelmatig de slaapkamer op te ruimen, voorkom je dat je er een hele dag druk mee bent. Door een paar minuten per dag te investeren in de slaapkamer schoonmaken, is het klusje gauw geklaard.
Ben jij nog lang niet klaar met het opruimen van jouw slaapkamer? Ligt er na het lezen van dit blog nog genoeg rommel en denk jij dat je nog wel wat extra slaapkamer opruimtips kunt gebruiken? Download dan ons gratis e-book. Hierin geven wij nog veel meer tips over alles wat jij in de slaapkamer kunt vinden!

Ook interessant