voornemens opruimen en schoonmaken

Goede schoonmaakvoornemens en opruimtips voor het nieuwe jaar

De jaarwisseling is een geweldig moment om eens na te denken over je gewoontes en om dingen aan te passen. Ook op het gebied van schoonmaken valt er genoeg te verbeteren, waardoor jouw huis zal blinken als nooit tevoren. Met deze opruimtips en aandachtspunten voor het schoonmaken til jij het huishouden naar een heel nieuw niveau.

1. Ontspullen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat spullen ons moe maken. Logisch, je moet er immers aandacht aan besteden (denk aan schoonmaken en opruimen). Voorkom dat je je tijd en energie stopt in dingen die je toch niet meer gebruikt. Gebruik daarom deze eerste week van het nieuwe jaar om je spullen eens uit te zoeken en gooi alles weg wat je niet meer gebruikt.

Tip: Sla ook zeker je kledingkast niet over! Verkoop spullen die nog waarde hebben en creëer ruimte en overzicht in je kast door alleen de kledingstukken te houden waar je blij van wordt.

2. Vaker opruimen

Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Toch is dit een klusje wat we vaak overslaan, maar laten we dat in 2018 niet meer doen. We geven je graag alvast vijf gouden opruimtips, waardoor jouw huis vanaf nu altijd netjes is:

  • Zet je wekker vijf tot tien minuten eerder en gebruik deze tijd voor het opruimen van rommel. Zo ga je pas echt met een fijn gevoel de deur uit!

  • Doe klusjes die minder dan vijf minuten van je tijd kosten gelijk. Dit geeft je niet alleen voldoening, maar voorkomt ook dat je dingen vergeet en het werk zich blijft opstapelen.

  • Wissel niet af tussen meerdere taken, maar werk alles één voor één af. Als je alles een beetje opruimt, blijft het een zooitje in huis.

  • Plak een nee/nee sticker op de deur om ongewenst drukwerk te voorkomen. Aanbiedingen kun je ook online vinden.

  • Geef alles een vaste plaats in huis en zorg dat het hele gezin zich hieraan houdt. Zo weet je altijd waar alles ligt en raak je geen dingen kwijt.

3. Geen dingen overslaan tijdens het schoonmaken

We schreven al eerder over dingen die vaak worden vergeten tijdens het schoonmaken. Maak een lijstje van alle kleine zaken die je vaak overslaat tijdens een schoonmaakbeurt, zoals koelkastrubbers, schakelaars, de binnenkant van de lades, enzovoorts. Na een tijdje zitten deze taken in je systeem en sla je ze niet meer over. Het gevolg: een brandschoon huis.

4. Afwassen!

Het is de op één na meest gehate schoonmaaktaak van Nederlanders: afwassen. Toch is er iets wat nog veel vervelender is dan de afwas doen: beschimmelde vaat. Schimmel is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je het afwassen nog viezer vindt. Was in het nieuwe jaar dus direct na het eten af, dan voorkom je dit soort viezigheid!

5. Vaker de keuken schoonmaken

Als er één ruimte is die wel een extra schoonmaakbeurt kan gebruiken, is het de keuken wel. Met ruim 3,7 miljoen bacteriën per vierkante centimeter is de keuken de meest vieze ruimte van het huis. Dit komt vooral doordat we doekjes en sponsjes laten rondslingeren, terwijl we die juist gebruiken om viezigheid mee te verwijderen. Niet meer doen dus!

Heb je zelf niet genoeg tijd voor schoonmaken en opruimen? Begin 2018 dan goed door een schoonmaakster in te schakelen die dit werk van jou overneemt. Zo hoef je niet meer te stressen over het huishouden en is alles altijd spik en span. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is genieten van je extra vrije tijd.

Met meer dan 160 duizend inschreven hulpen is er altijd een geschikte schoonmaakster voor jou. Klikt het niet met de voorgestelde hulp? Geen zorgen, wij bieden één jaar garantie en gaan binnen deze termijn kosteloos op zoek naar iemand die wel helemaal naar jouw zin is. Ga snel naar ikzoekeenschoonmaakster.nl en ontdek alle voordelen van een hulp!

Ook interessant