schoonmaakvaardigheden

Schoonmaakvaardigheden verbeteren

Schoonmaken is niet mijn hobby. Vaak is het veel werk en kost het ook veel tijd. Toch maak ik ons huis regelmatig schoon. Echter heb ik vaak na een uur al het gevoel dat ik weer opnieuw moet beginnen. Mijn schoonmaakvaardigheden kunnen wel wat verbetering gebruiken! Ik ben op zoek gegaan naar tips en die wil ik graag met jullie delen.

Schoonmaakschema’s

Het kan heel prettig zijn om met schoonmaakschema’s te werken. Zo kun je goed bijhouden wanneer je voor het laatst hebt gedweild of de ramen hebt gewassen. Daarnaast kun je de schoonmaaktaken zo verdelen dat je elke dag maar een paar minuten werk hebt.
Denk bij het opstellen van een schoonmaakschema aan de klusjes die gedaan moeten worden. Bedenk ook goed hoe vaak je iets wil schoonmaken. Daarnaast is het handig om te kijken op welke dagen je welke klusjes doet. Kies bijvoorbeeld een vaste dag om het beddengoed te vervangen.

Twee bereiken meer dan één

Het huis schoonmaken kan enorm lang duren. Daarnaast is het ook nog eens ongezellig om te doen. Schakel daarom je partner in! Of maak samen met een vriendin de afspraak om eerst haar huis schoon te maken en daarna de jouwe.
Je hebt nu de tijd om gezellig met elkaar bij te kletsen en ondertussen heeft jullie werk ook nog resultaat. De tijd vliegt voorbij zonder dat je het weet.

Volgorde veranderen

Iedereen heeft een eigen volgorde waarin hij of zij schoonmaakt. Ik start bijvoorbeeld altijd met het afnemen van de meubels. Daarna ga ik altijd stofzuigen. Maar dit is helemaal niet goed! Het is beter om eerst stof te zuigen. Tijdens het stofzuigen, zuig je natuurlijk veel stof op, maar niet alles. Het stof dat je niet opzuigt verspreid je onbewust door de kamer. Dit daalt neer op je meubels. Dus daarna kun je het huis weer opnieuw afnemen. Zonde van je tijd en het extra werk.

Investeren

Het kan helpen om te investeren in de juiste producten. Goede schoonmaakproducten kunnen je namelijk veel tijd besparen. Daarnaast worden jouw schoonmaakvaardigheden automatisch beter. Er zijn bijvoorbeeld speciale doeken om de ramen mee te wassen. Je wast de ramen met een specifieke doek en je droogt het met een andere. Deze doeken moeten ervoor zorgen dat jouw ramen streeploos schoon worden.
Ook is het belangrijk om stofzuigerzakken van hetzelfde merk te kopen als de stofzuiger zelf. Het is namelijk bewezen dat deze zakken een beter resultaat opleveren en langer mee gaan dan universele zakken.

Ook interessant