tijd besparen

Tijd besparen? Humeur verbeteren? Maak gebruik van schoonmaakdiensten!

Veel mensen denken vooral gelukkig te worden van nieuwe spullen. Dit geeft direct aan hoe materialistisch wij eigenlijk zijn. Maar deze opvatting klopt helemaal niet. Uit onderzoek blijkt dat tijd besparen namelijk veel meer gelukzalige gevoelens met zich mee brengt. En hoe kun je dit nu beter doen dan door schoonmaakdiensten in te huren?

Onderzoek

Onderzoekers hebben in diverse landen, waaronder Nederland, onderzoek gedaan naar wat het meest gelukkig maakt. Daarbij hebben ze een groep mensen 40 dollar gegeven. In het eerste weekend moest dit geld besteed worden aan een etentje of winkelen. Een weekend erop kregen ze hetzelfde bedrag, maar toen moesten ze dit gebruiken om meer vrije tijd te verkrijgen.
Het eerste weekend gaven de deelnemers hun geluksgevoel een 7,2. Dat is natuurlijk hartstikke hoog! Maar het weekend erop, dus waarbij de hulp van schoonmaakdiensten, klusbedrijven en bezorgdiensten werden ingeschakeld, kreeg het geluksgevoel maar liefst een 7,5.
Het humeur verbeterde niet enkel op de korte termijn. Ook op de lange termijn bleek dat mensen gelukkiger waren door het inschakelen van een dienst, waarbij zij zelf tijd besparen.
Overigens geldt dit niet alleen voor de rijkgezinden onder ons. Ook alle andere inkomensgroepen bleken gelukkiger te worden, ongeacht het aantal werkuren en kinderen.

Tijd besparen

Onderzoekers hebben direct gekeken naar het huidige uitgavepatroon van de deelnemers. Opvallend is dat wij bijna niets uitgeven aan diensten die ons tijd besparen. Slechts 1 op de 5 Nederlanders maakt gebruik van bijvoorbeeld schoonmaakdiensten. Dit is minder dan in de andere deelnemende landen. Dat verklaart misschien ook wel waarom er in Nederland weinig over het inhuren van een schoonmaakster wordt gesproken. Er heerst nog een soort taboe over. Maar als we dit onderzoek geloven, is dat dus helemaal nergens voor nodig. Het is veel beter als iedereen vandaag nog op zoek gaat naar een schoonmaakster!

Zelfs enkele grote online magazines voor vrouwen praten erover. Zo concludeert Flaironline.nl dat het er steeds meer op begint te lijken dat luiere mensen over het algemeen gelukkiger zijn. Alhoewel mensen die af en toe vrije tijd ‘kopen’ niet direct lui zijn natuurlijk!
Ook Amayzine.com laat haar lezers weten dat een werkster gelukkig maakt. Althans, gelukkiger dan shoppen. En dat zegt natuurlijk heel wat!

Ikzoekeenschoonmaakster

Wil jij, na het lezen van deze blog, ook meteen gelukkig worden en jouw omgeving blij maken met een goed humeur? Of was jij altijd al het zonnetje in huis, maar wil je niets liever dan wat tijd besparen? Dan hebben wij goed nieuws! Wij kunnen direct voor jou op zoek naar de perfecte schoonmaakster. Dien direct jouw aanvraag in via www.ikzoekeenschoonmaakster.nl en geniet van onze schoonmaakdiensten.

Ook interessant