koelkast schoonmaken

Een schone koelkast doe je zo

In de zomer is niets beter dan een gekoeld drankje. Zo’n lekker koud drankje hoort natuurlijk uit een schone, frisse koelkast te komen. Een vieze geur in de koelkast maakt jouw frisdrank of sapje er nu eenmaal niet lekkerder op. Kan jouw koelkast ook wel een opfrisbeurt gebruiken? Met onze tips is de koelkast schoonmaken, het verdrijven van een vieze geur in de koelkast en een handige indeling zo geregeld. Lees snel verder!

Koelkast schoonmaken

Een schone koelkast is echt een must. Je kunt het beste met enige regelmaat de koelkast schoonmaken, zo voorkom je een vieze geur in de koelkast. Voordat je begint, is het handig om zo min mogelijk eten en drinken in de koelkast te hebben. Zeker in de zomer loop je het risico dat jouw eten bederft als het even buiten de koelkast ligt. Bij een schone koelkast horen schone plankjes, schone wanden en schone rubbers. De plankjes en andere losse onderdelen kun je het beste uit de koelkast verwijderen om ze schoon te maken. Daarna kun je gemakkelijk de rubbers en de wanden van de koelkast schoonmaken. Er bestaan speciale reinigingsdoekjes voor de koelkast, maar een sopje met allesreiniger of afwasmiddel volstaat ook.

Vieze geur uit koelkast verwijderen

Bij een schone koelkast hoort een frisse geur. Na het schoonmaken van de koelkast ruikt hij eigenlijk altijd wel lekker, daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om stank in de koelkast te voorkomen, moet je goed letten op de koelkast temperatuur. Meestal zit er een sticker in de koelkast die aangeeft of de temperatuur goed is. Let bij de koelkast temperatuur ook op de buitentemperatuur! Als het buiten warm is, zou het kunnen dat je de koelkast iets kouder af moet stellen. Een vieze geur in de koelkast komt vaak door etensresten, dus zorg dat je die goed afdekt en niet te lang laat liggen. Etensresten zijn niet altijd de oorzaak van de vieze geur in jouw koelkast, soms kun je er niet veel aan doen. Naast het zorgen voor een schone koelkast, kun je de vieze geur absorberen met een droog theezakje, wat bakpoeder of absorptiekool.

Koelkast indelen

Door de koelkast op de juiste manier in te delen, kun je stank in de koelkast voorkomen. De koelkast temperatuur is niet in de hele koelkast hetzelfde. De plank boven de groentelades is meestal het koudst. Om zeker te weten dat jouw koelkast indeling goed is, kun je het volgende aanhouden:

  • Groente gaat vanzelfsprekend in de groentelades;
  • Op de onderste plank leg je vlees, vis, gevogelte en kliekjes;
  • In het midden van de koelkast bewaar je zuivel en geopende potten;
  • Op de bovenste plank kun je kaas en boter bewaren;
  • Gebruik de deur om jouw drinken te koelen.

Met deze tips blijft jouw koelkast lang schoon en fris! Heb je zelf geen tijd of mogelijkheid om de koelkast schoon te maken? Schrijf je dan in voor een schoonmaakster. Die maakt niet alleen jouw koelkast schoon, maar ook de rest van jouw huis!

Ook interessant