badkamer schoonmaken

Een schone badkamer, daar word je zelf ook schoon van!

Gisteren was ik bij een klant die vertelde dat haar badkamer al heel lang geen goede schoonmaakbeurt had gehad. Ze vroeg of ik dat wilde doen. Natuurlijk vond ik dat geen probleem. Omdat ik denk dat een badkamer écht zo’n ruimte in huis is die bij iedereen wel eens wordt vergeten (je doucht daar toch altijd? Dan is het daar toch schoon?), leek het me leuk om een blogje te schrijven over hoe je een badkamer aanpakt.


Want het is niet zo dat een badkamer schoon is omdat je er doucht en jezelf schoonmaakt. In de douche blijft vuiligheid zitten die van jezelf afkomt, en dit geldt ook voor het bad. Het is vaak net die vuiligheid die je niet ziet: kleine stofdeeltjes, lichaamsvet, enzovoort. Het is wel belangrijk om dit goed te verwijderen want anders heb je kans dat die vuiligheid uiteindelijk weer op jou terecht komt!

Douche

Ik zal beginnen met mijn tips om een douche schoon te maken. Het is verstandig om bij het schoonmaken van een douche te beginnen met de douchekop. Als de douchekop niet vaak genoeg schoongemaakt wordt, heb je kans dat er kalk op ontstaat. Je koppelt je douchekop los en je legt hem vervolgens een paar uur in een bak met azijn; wc-eend of andere ontkalkingsmiddelen werken ook goed.

In de tijd dat de douchekop ontkalkt, heb je mooi tijd voor de rest van de douche en de badkamer. Eerst maak je de douchekabine schoon. Als je glazen douchedeuren hebt waar een kalkaanslag op te zien is, kun je deze het beste insprayen met azijn, even in laten trekken en daarna met een droge doek afnemen. Waarschijnlijk zat de aanslag er al lang op: je zult dan niet meteen resultaat zien, maar als je dit ritueel een tijdje herhaalt worden je deuren echt mooier!

Als je een douchegordijn wilt schoonmaken, dan kan dat op een vrij eenvoudige manier. Je kunt je gordijn op 40 graden wassen: als je een vaatwastablet bij de trommel in gooit, dan zul je zien dat ook de kalk verdwijnt! Ook kun je er voor kiezen om je gordijn te laten weken in een bad azijn, en vervolgens het gordijn met een borstel af te poetsen. Zo verwijder je de kalk grondig en hoef je niet je wasmachine te gebruiken.

Volgende week zal ik verder uitwijden over de rest van de badkamer. Voor nu ben ik heel benieuwd of jullie nog bijzondere tips hebben over het schoonmaken van een douche: zijn er manieren waarop ik dit handiger kan aanpakken, of doen jullie het ook altijd op deze manier?

Ook interessant