Schilderij ophangen? Tip over het boren

Social Media

In deze blogreeks worden naast schoonmaaktips ook tips gegeven over diverse onderwerpen in en rondom het huis. Zo zijn tips voor het boren al een paar keer voorbij gekomen. Vandaag heb ik daar nog een nieuwe tip aan toe te voegen!

Voorbeeldfoto van hoe je kunt boren m.b.v. een stuk tape om de gaten af te meten.

Zo ging het vorige week om een tip over hoe je heel gemakkelijk met een frisdranklipje een fotolijstje kunt ophangen. Hier kan een boor aan te pas komen, dus daarbij zijn algemene tips voor het boren welkom.

Vandaag gaat het wederom om het ophangen van een schilderij, maar dan niet om het haakje waar je het aan ophangt, maar om het boren van de gaten 😉

Wanneer je een schilderij op gaat hangen, kan het lastig inschatten zijn waar in de muur je precies moet boren zodat het schilderij past. Zoals op de foto te zien is, kan je hier echter heel gemakkelijk achter komen. Zo ga je te werk:

  1. Plak een stuk tape op de achterkant van het schilderij, aan de bovenkant (zie bovenste foto).
  2. Zet op beide hoeken van de tape een kruisje.
  3. Plak de tape op de muur, op de plek waar je het schilderij wilt ophangen. (Tip: gebruik een waterpas, zodat je de tape recht op kunt plakken, om te voorkomen dat je schilderij straks scheef hangt.)
  4. Boor op de tape op de kruisjes.
  5. Wanneer de spijkers bevestigd zijn, kun je het schilderij ophangen en voilà, je schilderij past precies en je ziet niets meer van de tape!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code