Pannenkoeken bakken zonder knoeien!

Handige tips in de keuken zijn altijd welkom, vind ik in ieder geval. Door bekend te zijn met wat handigheidjes kun je het jezelf namelijk een stuk gemakkelijker maken! Zo zal ik je vandaag vertellen hoe je heel gemakkelijk pannenkoeken kunt bakken zonder te knoeien.

Pannenkoeken uit een fles

Als ik denk aan pannenkoeken bakken, denk ik aan een hoop geknoei met beslag en keukengerei. Alle ingrediënten in een kom, mixen, overscheppen naar de pan, de pannenkoeken bakken… Dat kan niet anders dan een smeerboel worden, met als  gevolg dat je de keuken weer kan gaan schoonmaken.

Dit kan makkelijker, namelijk door het pannenkoekendeeg in een lege ketchupfles (of een andere soortgelijke fles) te doen. Zo kun je van hieruit de pannenkoeken bakken. Op deze manier voorkom je namelijk dat er beslag van de lepel afdruipt of dat je naast de pan knoeit bij het inscheppen. Je kunt zo heel gemakkelijk het beslag uit de fles in de pan spuiten zonder te lekken of te knoeien. Ideaal, genieten van je pannenkoeken én van een schone keuken!

Related Post

Geef een reactie