5 opruimtips bij tijdgebrek

Ken je dat gevoel? Eigenlijk moet er nodig opgeruimd worden, maar je komt er maar niet aan toe. Dat is natuurlijk heel vervelend. Je komt zo niet aan een grondige schoonmaakronde toe, je huis ziet er minder fris uit en je voelt je misschien zelfs een beetje gestrest. Gelukkig hebben wij vijf opruimtips om binnen no-time op te ruimen, dus lees snel verder!

1. Opruimen in huis door nooit met lege handen te lopen

Ook al heb je niet uitgebreid de tijd om op te ruimen in huis, je hebt altijd wel tijd om iets op te ruimen. Dit idee ga je vaker terug vinden in dit blog, maar wel steeds op een iets andere manier. Bij deze opruimtip zorg je er simpelweg voor dat je nooit ergens naartoe loopt met lege handen. Loop je bijvoorbeeld naar de keuken? Neem dan direct even dat lege schaaltje mee en zet het in de vaatwasser. Het huis opruimen gaat op deze manier heel geleidelijk en je hebt helemaal niet het gevoel dat je aan het opruimen bent.

2. Het huis opruimen kan altijd tussendoor

Ben je blij dat je na een lange werkdag eindelijk lekker op de bank TV zit te kijken? Dat begrijpen we heel goed, maar af en toe moet er ook iets opgeruimd worden. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door bij ieder reclameblok iets te gaan opruimen. Maak er bijvoorbeeld een spelletje van door te proberen de was op te ruimen voor jouw favoriete programma weer begint. Als het je lukt, ben je trots op jezelf. Je hebt dan opgeruimd, de tijd goed gebruikt en een prestatie neergezet!

3. Maak van opruimen in huis een spelletje

Opruimen met kinderen kan lastig zijn, omdat ze lang niet zo efficiënt zijn als jij. Hierdoor is het vaak niet leuk om samen het speelgoed op te ruimen, dus sta je er alleen voor of blijft het liggen. Je kunt het huis opruimen echter opleuken door er een spelletje van te maken. Wie kan het snelst opruimen? Wie laat écht geen speelgoed meer achter na de opruimronde? En kunnen we ook goed samenwerken tijdens het opruimen? Op deze manier is opruimen een feestje en wordt het iets waar kinderen trots op kunnen zijn.

4. Snel opruimen door papierwerk te verbergen

Wil je graag met zo min mogelijk werk zo veel mogelijk resultaat? Zorg er dan voor dat in ieder geval losse papieren, bonnetjes en (lege) enveloppen uit het zicht zijn. Je huis ziet er veel opgeruimder uit als je geen losse papieren in het zicht hebt liggen. Als je nog net een paar minuten de tijd hebt voor de visite komt, kun je snel een rondje door het huis maken om alles te verzamelen en in een kastje te leggen. Wel is het handig om nadien alsnog alles in een map te sorteren, anders verlies je het overzicht over de administratie. Deze opruimtip voor opruimen in huis geldt niet alleen voor papieren, ook andere kleine items zonder vaste plek kun je snel even meenemen tijdens jouw rondje door het huis.

5. Multitasken: huis opruimen en koken

Je had het misschien niet verwacht, maar tijdens het koken kun je prima snel opruimen. Natuurlijk zijn er altijd momenten waarbij al je aandacht uitgaat naar de pannen op het vuur, maar daar omheen zijn momenten dat je even niets te doen hebt. Dan kun je opruimen in huis! Je kunt het beste de keuken opruimen, dan ben je altijd in de buurt van jouw pannen. Als er bijvoorbeeld nog wat afwas staat, kun je dat wegwerken tijdens het koken. Probeer ook om zoveel mogelijk ingrediënten direct weer op te ruimen nadat je ze gebruikt hebt, dan hoef je dat later niet meer te doen.

Is het jou gelukt om jouw huis op te ruimen met deze handige opruimtips? Als je nog hulp kunt gebruiken, overweeg dan een huishoudelijke hulp. Je vraagt er eenvoudig en snel een aan, dus schrijf je vandaag nog in!

Ook interessant