Oplossing tegen lekkende ijsjes!

In de zomer op een warme dag is niets zo lekker als een verkoelend ijsje. Helaas ben jij niet de enige die het gevoel heeft te smelten door de hitte; het ijsje kan daadwerkelijk als sneeuw voor de zon gaan smelten. Voor je het weet heb je plakkerige handen en dit trekt weer insecten aan, kortom, irritant. Wat doe je tegen een lekkend ijsje?

Heel simpel: doe een cupcakevormpje om het stokje tot onderaan het ijs (zie foto) en het vormpje vangt het lekkende ijs op! Ideaal: schone handen en geen geknoei!

Zelf ijsjes maken

Verder heb ik nog een lekker recept voor je om heel gemakkelijk zelf een heerlijk verfrissend ijsje te maken! Als je ijsvormpjes hebt kun je oneindig variëren. Wat ik zelf wel een hele lekkere vind op een warme dag is een citroen/limoenwaterijsje. Hoe maak je dit? Pers een citroen en/of een paar limoenen (net wat je lekker vindt), voeg hier 500 ml water aan toe en naar smaak wat suiker. Giet dat in de ijsvormpjes en laat het drie uur in de vriezer staan. En dan genieten maar! Hou je meer van ander fruit? Je kunt ook fruit dat je lekker vindt in de blender doen en het mengsel dat overblijft in de ijsvormpjes gieten. Of de meest simpele variant: limonadesiroop en water (zelfde verhoudingen als wanneer je het om te drinken maakt), giet het in de ijsvormpjes en voilà!