Open huis

Morgen is het Open Huizen Dag. Dit betekent dat veel woningen die te koop staan te bezichtigen zijn. Woningzoekers kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur vele woningen bekijken. Een super mooie manier om een woning extra in de schijnwerpers te zetten.

De kans dat jij morgen ook Open Huis hebt is natuurlijk niet zo heel groot, maar mocht je ooit je woning willen verkopen, dan heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet om je huis extra aantrekkelijk te maken.

Open Huizen Dag stappenplan

Loop binnen
Bekijk je woning eens door de ogen van een koper. Begin buiten en loop naar binnen. Wat valt je op? Kijk in de kleine kamertjes, ligt er rommel? Liggen er kleine prulletjes, is het vol? Zorg dan dat je die spullen weghaalt of aanpast.

Licht en ruimte
Licht en ruimte is erg belangrijk om je huis aantrekkelijk te maken. Trek de gordijnen goed open en haal de vensterbanken leeg. Zijn er nu alweer dingen die je opvallen? En hoe vol staat het? Mensen willen graag ruimte zien in een huis, te veel spullen schrikken dus af. Kun je al wat verhuizen? Of ergens opslaan?

Rommelige hoekjes
Heb je rommelige hoekjes in huis? Ruim ze op! Bijzettafeltjes, hondenkussens, kattenbakken, alles wat ook maar een rommelige indruk achter kan laten moet opgeruimd worden.

Kasten
Ruim ook je kasten op. Kasten die niet afgesloten kunnen worden dienen er netjes uit te zien. Kaartjes, spelletjes en versiersels pak je netjes achter kastdeur of in een mand of doos.

Kleine klusjes
Wat moet er allemaal nog gebeuren aan je woning? Steek in ieder geval wat tijd in kleine klusjes die je makkelijk uit kunt voeren. Doe wat aan de loszittende toiletbril, de piepende deur, lekkende kraan en afgebladderde verf. Dit ziet er al een stuk netter uit waardoor je een uiteindelijk een hogere prijs voor je woning kunt vragen.

Persoonlijke spullen
Ruim je persoonlijke spullen op. Foto’s, politieke en religieuze uitingen kunnen ervoor zorgen dat mensen zich niet met de woning kunnen identificeren.

Een sfeervol huis
Zorg voor verse bloemen en een schaal fruit op de tafel. De geur van koffie wordt geassocieerd met ‘je thuis voelen’, je kunt heel subtiel een koffiegeur in huis krijgen door een open pak koffie in een kastje te zetten. Houd je van bakken? De geur van vers gebakken appeltaart maakt ook veel mensen enthousiast.

Planten in huis
Een groen huis verkoopt. Zorg daarom voor voldoende planten in je woning, niet alleen in de woonkamer maar ook in de badkamer en het toilet.

Goed schoonmaken
Als alles lekker fris ruikt en er schoon uit ziet heb je al heel veel gewonnen. Zorg er dus voor dat er niets op de vloer ligt, dat de badkamer en het toilet heerlijk fris ruiken. In de badkamer en het toilet zou je een raampje open kunnen zetten voor frisse lucht. Extra tip: spuit een paar druppels citroensap op de mat bij de voordeur. De geur van citroen zorgt ervoor dat mensen het idee krijgen dat het huis van top tot teen schoongemaakt is.

… en wegwezen
Zorg dat je zelf niet thuis bent als er mensen komen kijken. Ook huisdieren dienen niet in huis aanwezig te zijn. Potentiële kopers moeten het idee krijgen dat het hun huis is, alles wat van u is kan dat idee en gevoel in de weg staan.

Zo, dat waren een heleboel tips! Heb jij nog tips voor woningverkopers? Deel ze met ons!

Ook interessant