Ontspannen de vakantie in!

Social Media

Voor veel mensen is het bijna weer zo ver: vakantie. Ik ga er over een weekje ook alweer lekker tussenuit. Toch is het voor veel mensen, en voor mijzelf geldt dit ook, een overgang: van een drukke, hectische periode (dingen afronden op het werk of met de studie, vakantievoorbereidingen) rol je zo in een (hopelijk) ontspannen vakantie. Hoe begin je hier nu zonder stress aan? Ik heb de beste tips voor je opgezocht om te ontstressen voor je op vakantie gaat!

ik-heb-vakantie11. Bereid je vakantie goed voor. Waar ga je heen, wat ga je daar doen, wat is er voor klimaat? Etc. Bedenk op tijd wat je allemaal mee wilt nemen op vakantie en maak een lijstje. Maak een plek in huis vrij waar je de spullen die je mee wilt nemen neer kunt leggen.

2. Bedenk daarnaast op tijd wat je nog nodig hebt om mee te nemen op vakantie (kledingstukken, zonnebrandcrèmes etc) en koop deze tijdig. Dit voorkomt een boel gestress op het laatste moment.

3. Stel prioriteiten voor je op vakantie gaat. De laatste periode voor je weg gaat is altijd druk, omdat alles nog even voor de vakantie moet gebeuren. Denk wel aan je eigen behoeftes en zeg ‘nee’ tegen mensen als het te veel wordt!

4. Ga zo uitgerust mogelijk op vakantie en zorg dus dat je goed slaapt de week voor vertrek.

5. Ontspan. Ga lekker sporten, een wandeling maken in de natuur of ontspanningsoefeningen doen. Het komt allemaal wel goed!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code