Onkruid bestrijden? Maak je eigen bestrijdingsmiddel!

Social Media

De lente is al een tijdje aangebroken en we hebben al van een aantal zomerse zonnige dagen mogen genieten. De bomen krijgen weer blaadjes en planten raken in bloei; dat is altijd zo mooi aan de lente. Helaas brengt dit ook een minder leuk gevolg met zich mee: groeiend onkruid in je tuin… Hoe kun je onkruid het beste bestrijden?

Voorbeeldfoto van hoe je onkruid kunt bestrijden: met zijn, zout en afwasmiddel

Je kunt altijd eerst proberen om onkruid met een schoffel of met de hand weg te halen. Het is slim om dit op tijd te doen (op tijd in het jaar), omdat het onkruid zich anders nog verder verspreidt. Het beste kun je onkruid gaan wieden zodra je jonge onkruidplantjes ziet verschijnen. Het is slim om in het voorjaar je tuin te wieden, want anders is het in de zomer nog veel meer werk. Verder is het ook handig om voor de winter begint een keer te gaan wieden, omdat sommig onkruid de winter wel overleeft.

Onkruid bestrijden door te schoffelen of door onkruid met de hand verwijderen, werkt vaak goed bij onkruid dat zich via zaad verspreidt, maar er bestaat ook nog vast onkruid zich via wortels verspreidt. Hierbij moet je goed opletten dat je het onkruid met wortels en al verwijdert, want anders groeit het onkruid weer opnieuw. Soms lukt ook dit goed met een schoffel, maar soms moet je hardnekkiger te werk gaan, bijvoorbeeld door bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Dit kun je in de winkel kopen, maar ook zelf maken:

 

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, dien je dan witte azijn te mengen met een halve kop zout en een scheut afwasmiddel. Zo heb je je eigen onkruidbestrijder!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code