ongedierte in huis

Ongedierte in huis bestrijden

Ongedierte in huis hoort bij de tijd van het jaar. Vanaf de lente komen steeds meer ongedierte uit hun winterslaap om zich bij jou in huis te nestelen. Ongedierte in huis bestrijden hoeft echter helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zeker niet met onze tips om spinnen, muggen en fruitvliegjes buitenshuis te houden. Lees dus snel verder!

1. Wat te doen tegen spinnen

Veel mensen zijn bang voor spinnen. Spinnen in Nederland zijn vrij ongevaarlijk, maar je wilt ze nu eenmaal liever niet in huis. Spinnen weghouden is natuurlijk nog prettiger dan spinnen bestrijden, dus laten we daar mee beginnen. Om zo min mogelijk spinnen in huis te krijgen, kun je het beste jouw huis schoon en stofvrij houden. Spinnen houden van rustige hoekjes om hun web te weven. Spinnen bestrijden is dus het makkelijkst door die hoekjes regelmatig schoon te houden. Daarnaast hebben spinnen een hekel aan citroengeur. Spinnen weghouden door citroen in gaten en kieren te smeren is dus zeker het proberen waard. Heb je toch een spin in huis gevonden? Die kun je opzuigen met de stofzuiger, maar je kunt hem ook buiten vrijlaten. Op internet is heel wat gereedschap te vinden om spinnen bestrijden zo diervriendelijk mogelijk te maken.

2. Muggen verdrijven

Wat te doen tegen neefjes? Dat klinkt als een ontzettend vreemde vraag, maar wist je dat neefje Fries is voor mug? Iedereen heeft wel eens last van muggen. Muggen veroorzaken jeukende bulten, bezorgen jou slapeloze nachten met hun gezoem en in het ergste geval brengen muggen ziektes met zich mee. Het is dus hoog tijd om muggen te verdrijven. Een leuk trucje tegen muggen is het plaatsen van een bosje chrysanten in huis. Muggen houden niet van de geur van chrysanten, dus ze zullen bij jou uit de buurt blijven. Een ander trucje tegen muggen is lavendel, dat ruikt ook nog eens ontzettend lekker! Muggen verdrijven kan dus met planten die heerlijk ruiken. Wij zien hier een win-win situatie!

3. Hoe krijg je fruitvliegjes uit je huis?

Het is zomer, dat betekent dat de fruitvliegjes weer tevoorschijn komen. Vaak zijn ze er ineens, zonder dat er een directe aanleiding voor is. Zoals hun naam al zegt, komen fruitvliegjes op jouw fruit af. Gelukkig hebben wij een paar handige tips tegen fruitvliegjes voor je. De meest eenvoudige (en gezonde) tip is om jouw fruit op tijd op te eten. Fruitvliegjes zijn vooral liefhebber van overrijp fruit, dus dat kun je beter niet in huis hebben als je fruitvliegjes wil verdrijven. Een tweede tip is om het aanrecht en de wasbak zo schoon mogelijk te houden. Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddel met citroengeur. daar houden fruitvliegjes juist wel van! Ten slotte is het een goed idee om een kruidenplantje, zoals basilicum, bij het fruit te zetten. Fruitvliegjes houden niet van die geur, dus ze zullen op deze manier ook bij jouw fruit uit te buurt blijven.

Ongedierte in huis bestrijden hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn, maar er is nog meer te doen tegen ongedierte. Ook buitenshuis zijn er veel mogelijkheden om bijvoorbeeld muggen te verdrijven. Wil je weten hoe je dit soort dingen in jouw tuin doet, maar wil je ook nog andere handige tips voor jouw tuin? Download dan ons gratis e-book over de tuin!

Ook interessant

Één gedachte over “Ongedierte in huis bestrijden

Comments are closed.