oma's schoonmaaktips

Oma’s schoonmaaktips, deel 2

Een tijdje geleden heb ik je al een paar van mijn oma’s schoonmaaktips gegeven. Nu heeft mijn moeder mij onlangs weer wat nieuwe tips gegeven die ik natuurlijk graag met je wil delen!

Oma’s schoonmaaktips, deel 2

1. Leg aluminiumfolie met de glimmende kant naar boven op je strijkplank voordat je begint met strijken. Zo reflecteert de hitte op je kleding waardoor je nog maar één kant hoeft te strijken. Je zult merken dat de kreukels sneller uit de kleding gaat.
Als dit je goed bevalt kun je de aluminiumfolie ook onder de strijkhoes vastmaken aan je strijkplank. Dan hoef je niet elke keer te stoeien met de rol folie.
2. Zit er kauwgom in je kleren? Heel vervelend! Leg het kledingstuk een nacht in de vriezer. Doe hem wel eerst even in een plastic zak. Hierdoor bevriest de kauwgom en wordt het hard. De volgende ochtend kun je de kauwgom er zo af krabben of trekken. Je houdt geen vlekken over.

3. Ik heb het regelmatig, als ik koffie wil zetten zijn bij mij altijd de koffiefilters op. In plaats van direct naar de winkel te gaan, kun je ook één of twee velletjes keukenpapier gebruiken. Dat werkt perfect!

4. De magnetron is ook heel gemakkelijk schoon te maken. Leg een paar schijfjes citroen in een kom water en zet deze in de magnetron. Als je vervolgens de magnetron vijf minuutjes aanzet maakt de stoom alle viezigheid los en de citroen zorgt voor een frisse geur.
5. Last van modder in je tapijt of op de vloer? En kom je daar te laat achter? Smeer de vlek in met scheerschuim. Laat dit vervolgens even intrekken en dan kun je de vloer op de gebruikelijke manier wassen. Alle moddervlekken zullen verdwijnen.

Met deze vijf tips worden de huishoudklusjes vast weer een stukje makkelijker! Heb jij ook goede tips gekregen van een vriendin, familielid of bekende? Deel het met mij, ik ben erg nieuwsgierig!

Ook interessant

Één gedachte over “Oma’s schoonmaaktips, deel 2

Comments are closed.