The Ocean Cleanup

Hoewel we ons in Nederland in steeds meer huishoudens bezig houden met het scheiden en verzamelen van plastic, blijft de vervuiling door plastic in onze oceanen een groot probleem.

The Ocean Cleanup

In onze oceanen zijn er vijf grote plekken waar plastic samenkomt. Op de vervuilde gebieden drijft metersdik plastic afval, voor deze gebieden wordt ook wel de term ‘plastic soep’ gebruikt. De metersdikke lagen afval zijn een gigantische bedreiging voor mens en milieu. Kleine stukjes plastic worden gegeten door vissen, vogels en zeedieren. Niet alleen deze dieren eten de stukjes plastic, langzamerhand komen de vieze stukken plastic ook in onze voedselketen terecht en krijgen wij dus ook plastic binnen. Niet zo gezond dus!

De 19-jarige student Boyan Slat uit Delft heeft een oplossing bedacht om de oceanen binnen 5 jaar zo goed als plasticvrij te maken. The Ocean Cleanup. Door het inzetten van 100 kilometer lange drijvende armen kan plastic afval worden verzameld. Schepen brengen dit afval aan land, waar het gerecycled kan worden. Een technisch haalbare en een betaalbare oplossing.

Slat hoopt via Crowdfunding een bedrag van $2.000.0000 binnen te halen, met dit bedrag kunnen hij en zijn team aan de slag om de oceanen weer schoon te krijgen!

Wil jij ook bijdragen aan een schonere oceaan en dus een schonere wereld? Help Slat dan om geld in te zamelen voor zijn project.

Ben je er van overtuigd dat jouw woning eerst een goede schoonmaakbeurt nodig heeft voordat jij de wereld gaat helpen? Er staan genoeg schoonmaaksters klaar die graag bij jou aan de slag gaan!

Ook interessant