Nog veel te leren

Vanmorgen is Silke langs geweest voor haar eerste schoonmaakdagje. We hadden afgesproken dat ze om 9.00uur zou komen dus de wekker stond voor het eerst op zaterdag weer aan. Om kwart over acht zat ik daar dan met m’n slaperige oogjes achter een goede kop koffie. Eerst even goed wakker worden. Ik wilde nog het een en ander opruimen (want ik durfde me niet te vertonen in deze bende) toen de bel ging. Om kwart voor 9 stond Silke al voor de deur, vol goede moed en helemaal niet slaperig. Zou ze gewend zijn om zo vroeg op te staan? Toen ik nog student was waren de vroege zaterdagochtenden toch echt niet aan mij besteed. Petje af voor Silke!

Omdat we hadden afgesproken dat ze om 9.00uur zou beginnen heb ik maar een kopje thee gezet en hebben we aan tafel doorgenomen wat ze zou gaan doen (niet rommelen in die bende hier thuis dus!). Gelukkig (nouja, gelukkig?) waren de buitenramen al weken niet gewassen, en met het zonnetje door de ramen valt dat ontzettend op. Dus heb Silke aan het ramen wassen gezet, al viel dat in het begin nog wel een beetje tegen. Ze had nog nooit ramen gewassen, dus moest het eerst uitgebreid uitleggen. Met het lappen van de ramen was ze een uurtje bezig, een uurtje waarin ik thuis een beetje op kon ruimen. Daarna weer even wat gedronken en andere taken doorgesproken, heb Silke aan het werk gezet en ben zelf even boodschappen gaan doen. En wat is er nou heerlijker dan even weggaan, en thuiskomen in een naar schoonmaakmiddelen ruikend huis?

Hoewel Silke nog niet heel snel is in haar werk en ik nog wel veel uit moet leggen, heeft ze de dingen wel snel onder de knie en wil ze graag leren. En dat zie ik graag!

Vandaag in ieder geval al zoveel meer gedaan dan anders, zelfs vriendlief merkte op dat ons huisje een heel stuk schoner is dan normaal. Een heerlijk gevoel om het weekend mee in te gaan!

En nu genieten van het heerlijke weer, vanavond gaan we lekker BBQ-en bij de buurtjes.

Genieten jullie ook zo van een opgeruimd en naar schoonmaakmiddelen ruikend huis?

Ook interessant