4 dingen die je niet moet doen

‘Het kan niet schoon genoeg zijn’ is een kreet die we vaak genoeg voorbij horen komen. Er is altijd wel iemand in jouw omgeving die dit levensmotto hanteert. Misschien ben jij zelf wel zo iemand. Maar wist je dat het lang niet altijd nodig is om bepaalde voorwerpen elke keer weer opnieuw schoon te maken? Sommige handelingen zorgen juist voor een tegenovergesteld resultaat. Daarom vertel ik je vandaag welke dingen je juist niet moet doen.

1. Spiegels

Wist je dat het helemaal niet goed is om de spiegels schoon te maken zodra je een vetvlekje of vingerafdruk ziet? Het schoonmaakmiddel kan namelijk de achterkant van de spiegel aantasten. Een spiegel gaat veel langer mee wanneer je deze eens per week of eens per twee weken schoonmaakt.

2. Wasmiddel

Heb je een vlek in jouw favoriete trui en ben je bang dat je deze er nooit meer uit krijgt? Smeer de vlek dan goed in met ossengalzeep. Kies er niet voor om extra wasmiddel op de vlek te smeren! Dit is namelijk erg slecht voor de kwaliteit van het kledingstuk. In dat geval kun je alsnog minder lang van jouw favoriete trui genieten.

3. Vaatwasblokjes of afwasmiddel

Stop jij ook altijd zonder afspoelen alle borden en pannen in de vaatwasser? Het is veel verstandiger om deze van te voren even goed af te spoelen onder de kraan. Zo voorkom je allereerst dat de vaatwasser verstopt raakt.
Veel mensen die het servies zonder afspoelen in de vaatwasser zetten, kiezen er vervolgens voor om een extra vaatwasblokje of extra afwasmiddel toe te voegen. Extra schoonmaakmiddel zorgt er niet voor dat de borden schoner worden! Sterker nog, het zorgt er juist voor dat er meer vuil blijft plakken. Daarnaast is de kans groot dat de vaatwasser niet al het afwasmiddel weet weg te spoelen.

4. Te snel wassen

Kleding hoeft helemaal niet zo vaak gewassen te worden als dat wij vaak denken. Natuurlijk zijn hier ook uitzonderingen op, bijvoorbeeld sportkleding. Maar in de meeste gevallen kun je een kledingstuk tot wel 3 keer toe dragen voordat het gewassen dient te worden. Te vaak wassen en drogen kan er namelijk voor zorgen dat de kleuren dof worden.

Ook interessant