Mannen en het huishouden

Het is een feit, anno 2014 heeft de man nog steeds geen zin in het huishouden. Dat is en blijft blijkbaar de taak van de vrouw.

Een onderzoek van een Britse supermarktketen heeft uitgewezen dat meer dan de helft van de mannen geen huishoudelijke activiteiten wil doen. Zij zien dit nog steeds als de taak van de vrouw. Wel lijkt de man de taken van de vrouw steeds meer te respecteren, zo gaf ruim 40% van de mannen aan niet te snappen hoe de vrouw het voor elkaar krijgt om veel dingen tegelijkertijd te doen.

Hoewel vrouwen steeds vaker fulltime werken en hogere functies bekleden is in 40 procent van de huishoudens de vrouw nog steeds verantwoordelijk voor het complete huishouden EN de zorg voor de kinderen. Manlief werkt en heeft de vrouw er (bewust, dan wel onbewust) van overtuigd dat hun werk zwaarder is dan het huishoudelijk werk.

Op YouTube vond ik een mooi filmpje over de man die het huishouden moet doen. Ik weet ineens niet meer zo zeker of ik vriendlief vanavond nog aan het werk zet..

Hoe is bij jullie het huishouden verdeeld? Wie doet wat en waarom? Zijn er taken die je absoluut niet aan je partner over zou laten? Ik hoor het graag!

Ook interessant

Één gedachte over “Mannen en het huishouden

  1. Ik denk dat mannen tegenwoordig meer participeren in het huishouden. Misschien omdat hun uiterlijke verzorging anno nu heel belangrijk is en dan zodoende willen ze ook alles om hun heen schoon en netjes. Want je kan geen schone nette kleding aan hebben in een vuil huis 🙂

    Groetjes Suuz

Comments are closed.