Makkelijke afsluitdop

Geopende zakken met etenswaren zijn lastig: hoe houd je de inhoud vers? Een afsluitdop kun je gemakkelijk zelf maken.

 

Het komt je vast bekend voor. Je wilt een appeltaart bakken en je hebt de ingrediënten in huis gehaald. Bloem, boter, eieren, suiker, appels en rozijnen. Je schilt de appels, je maakt het deeg, je weekt de rozijnen en na een tijdje fanatiek bakken komen de geuren van die heerlijke zelfgemaakte appeltaart je tegemoet.

Fantastisch, nou kun je van het weekend je visite de aller-allerlekkerste taart voorzetten. Zelfgemaakt en dus vele malen beter dan dat ene taartje van de supermarkt.

Maar als je over een paar weken weer je lade open trekt, kom je de zak met rozijntjes hoogstwaarschijnlijk weer tegen. Grote kans ook dat de rozijntjes overal verspreid liggen, want de zak is vast en zeker een beetje uitgescheurd. En door het feit dat je de lade al vele malen hebt geopend en weer hebt gesloten zijn alle producten in je lade heen en weer geschud. En dan hebben we het nog niet eens over de zak met suiker.

Van een flesje sap maak je makkelijk en snel een afsluitdop waardoor je zeker weet dat je lade opgeruimd en schoon blijft. Ook na het bakken van die ene overheerlijke appeltaart! Zo’n snelle afsluitdop maak je zo:

  1. Knip het flesje halverwege doormidden en bewaar het deel waar de draaidop zit;
  2. trek het zakje rozijnen door het flesje;
  3. Draai de dop er op en je bent klaar!

 

Ook interessant