Lucifers buiten bewaren?

Op een mooie, warme zomeravond is het heerlijk om nog tot ’s avonds laat in de tuin te zitten. Kaarsjes in de tuin zijn dan erg sfeerverhogend, en bepaalde kaarsen helpen – niet onbelangrijk – tegen muggen. Het is niet handig om lucifers in de tuin te laten liggen, omdat het ’s nachts vochtig kan worden. Toch is het wel prettig als je aanstekers in de tuin hebt liggen, zeker als het een paar dagen op rij mooi weer is en je in de tuin vertoeft. Er is een heel makkelijk maniertje om je lucifers in de zomer buiten te kunnen bewaren!

 

 

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, kun je lucifers in een jampot stoppen, zodat ze droog blijven. Als je dan een stuk schuurpapier op de deksel plakt, kun je de lucifers ook nog eens aansteken. Zo heb je je eigen luciferdoosje gemaakt dat mooi buiten kan blijven staan!

Steek lekker kaarsen aan in de tuin voor gezelligheid en het zorgt voor wat licht, ook handig als je bijvoorbeeld nog een spelletje wilt spelen. Koelt het al eerder op de avond af? Een vuurkorf of tuinhaard zorgt voor wat warmte.

Ook interessant