lijstjes meisje

Lijstjes-meisje

Lijstjes-meisje

Als werkende vrouw merk ik maar al te goed hoe lastig het soms is om het huishouden bij te houden. Mijn 40-urige werkweek en mijn vriend die ook bijna dag en nacht aan het werk is, zorgen ervoor dat bij ons thuis het huishouden er nog wel eens bij in schiet.

Nou ben ik er onlangs achter gekomen dat het bij mij ontzettend goed werkt om lijstjes te maken, lijstjes van boodschappen, lijstjes van kleding dat nog gekocht moet worden, dingen die gedaan moeten worden en lijstjes van dingen die absoluut niet vergeten mogen worden. Vrienden en familie noemen me dan ook niet voor niets lijstjes-meisje. Het opschrijven en maken van lijstjes zorgt ervoor dat alles er georganiseerd uit ziet en dat ik met frisse moed kan beginnen aan het afwerken van de lijstjes. Maar werkt dat ook voor het huishouden?

Misschien kan het bijhouden en opschrijven van mijn huishoudelijke taken me helpen om ook het huishouden net zo netjes en georganiseerd te krijgen als al die andere dingen waarvoor ik lijstjes maak. Dit is het begin, geen lijstje voor het huishouden (of toch af en toe wel), maar een blog over alles in en om het huis. Een blog om het huishouden weer georganiseerd te krijgen, wellicht met tips van jullie en suggesties om het nog beter te doen.

Dan kunnen we weer elke dag thuis komen in een net en opgeruimd huis. Een schoon huis zonder al te veel lijstjes, waar we lekker kunnen uitrusten van een druk dagje werken.

Mijn nieuwste lijstje is alweer een feit, al kan ik ook met trots mededelen: punt 1 is in ieder geval alweer afgewerkt, het begin is er!

  1. Een blog beginnen
  2. Wekelijks blog bijhouden
  3. Het huishouden op orde krijgen

Tot volgende week, dan horen jullie hoe het me deze week is vergaan in het huishouden.

 

Related Post

Geef een reactie