Lenteschoonmaak voor je huid

Maar niet alleen ons huis verdient een lenteschoonmaak, ook onze huid heeft na de winter een goede schoonmaak nodig. Want de gure wind, de barre kou en de kunstmatige verwarming hebben een ware aanslag gepleegd op onze huid.

Met dit stappenplan maak je ook je gezicht weer stralend zodat je helemaal klaar bent voor de zomer.

Stap 1. Oogmake-up verwijderen
Het is erg belangrijk dat je huid goed kan ademen, om hiervoor te zorgen moet je alle make-up goed verwijderen. Dit kun je doen met een wattenschijfje met olie of lotion. Maak bij het schoonmaken van je huid cirkelende bewegingen over het oog, zonder daarbij hard te drukken of te schuren. Vergeet niet om ook je wimpers goed schoon te maken, hiervoor ga je van beneden naar boven over je wimpers.

Stap 2. Reinigen
Gebruik voor het verder reinigen van je gezicht een milde facewash of een wattenschijfje met reinigingsmelk of lotion. Hiermee haal je restjes foundation, talg en ander vuil weg. Gebruik voor het reinigen van de rest van je gezicht geen olie, dit kan de poriën verstoppen.

Stap 3. Scrubben
Masseer een scrub speciaal voor je gezicht met cirkelende bewegingen over je natgemaakte gezicht. Gebruik nooit een bodyscrub, deze bevat te grove korrels. Heb je een droge huid of acné dan kun je beter een peeling gebruiken. Door de dode huidcellen te verwijderen geef je je huid de kans om te stralen, ook zorgt een scrubbeurt ervoor dat verzorgingsproducten beter worden opgenomen wat weer zorgt voor minder pukkeltjes.

Stap 4. Verzorgen
Na het scrubben is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Dit kun je doen door een masker aan te brengen. Je kunt zelf een masker maken (google eens voor goede tips), maar je kunt ook een masker in de winkel kopen.

Stap 5. Verwijder ongewenste haartjes
Onze warme winterkleding vervangen we langzaamaan voor wat luchtigers. Dat betekent vaak ook dat er weer meer lichaamsdelen zichtbaar zijn. Voor het verkrijgen van een zomers bruin kleurtje is het ook belangrijk dat je ongewenste haartjes verwijderd. Dit kun je makkelijk doen na een warme douche of bad en een grondige scrub.

Stap 6. Droge plekjes
Veel mensen kampen na de winter met droge plekjes. Het is belangrijk om deze te verzorgen. Dit kun je doen door de plekjes in te smeren met een vochtinbrengende crème die vitamine E bevat.

Stap 7. Hydrateren
Als laatste is het erg belangrijk om je huid te hydrateren. Gebruik daarvoor een hydraterende crème of een serum. ’s Ochtends dien je een dagcrème te gebruiken, let er daarbij goed op dat deze een SPF bevat van minstens factor 8.

Als je al deze stappen hebt gevolgd, is je huid weer helemaal zomerklaar! Dat wordt genieten van de heerlijke zonnestralen!

Ook interessant