Krachtige stofzuigers verboden… Huh?

Niet zo lang geleden kwam ik een nieuwsbericht tegen dat kopte “Koop nog snel een goede stofzuiger voor ze verboden zijn”. Wat?! Stofzuigers die verboden gaan worden? Dat is een goede aanleiding om eens goed verder te onderzoeken wat er aan de hand is.

Bijzondere maatregel of goed idee?

Na het artikel gelezen te hebben, bleek het niet om stofzuigers in het algemeen te gaan, maar om krachtige stofzuigers. Het maximaal vermogen is per 1 september beperkt tot 1600 watt en vanaf 2017 mag dit zelfs nog maar 900 watt zijn. Het gaat om een maatregel van de Europese Unie om stroomverbruik te reduceren. Ikzelf vind het een vreemde maatregel, niet van deze tijd. De huidige, krachtige stofzuigers vergemakkelijken het doen van het huishouden toch enorm? Natuurlijk is het milieu heel erg belangrijk en ik ben dan ook een groot voorstander van manieren om uitstoot te beperken.

Bewustwording

Echter denk ik dat er betere manieren zijn dan het verbieden van stofzuigers. Denk bijvoorbeeld aan de uitstoot veroorzaakt door de productie van deze krachtige stofzuigers die nu ineens niet meer gebruikt mogen worden, dat is toch bizar? Mensen bewuster maken van energiegebruik lijkt mij een betere oplossing, zodat ze beter op hun energieverbruik in het algemeen gaan letten.

Wat vind jij van de maatregel van de EU? Ben jij het ermee eens of vind je het ook een vreemde actie? Laat het me horen! 

Ook interessant