Koud water

Het is weer zomertijd! De tijd waarin het heerlijk is om water te drinken, en dan vooral koud water. Het liefst zo koud mogelijk, uit de koelkast of nog liever nét ontdooid. Vers uit de vriezer. Maar ik loop dan altijd tegen een probleem aan: het hele flesje bevriest en het wordt bijna onmogelijk om een grote slok water te drinken. Je zit dus vast aan iedere keer kleine slokjes, niet echt waar je zin in hebt tijdens een hele warme dag. Dan wil ik juist grote slokken koud water drinken!

 

Onlangs kwam ik dé oplossing tegen. Ik vul voortaan niet meer het hele flesje met water. Bij mij gaan er nu enkele flesjes, voor een kwart gevuld met water, in de vriezer. Deze flesjes leg ik neer, zodat het water tegen de zijkant aan gaat bevriezen. Zodra ik mijn flesje water mee wil nemen, haal ik deze uit de vriezer en vul ik deze bij met koud water (het liefst extra gekoeld in de koelkast).

 

Nu heb ik bevroren water, aangevuld met gekoeld water. De voordelen van ijs + de mogelijkheid om wel direct grote slokken water te drinken. Eigenlijk werkt dit hetzelfde als het toevoegen van ijsklontjes. Lekker gekoeld water, heerlijk in de hete zomer en hartstikke makkelijk! Hoef je zelfs geen extra ijsklontjeszakjes te halen!

Hoe zorg jij altijd voor lekkere koele drankjes in de zomer? Heb je nog een voorkeur voor een speciaal drankje en hoe zorg jij tijdens de warme dagen voor een beetje verkoeling?

Ik hoor het graag van je!

Ook interessant