Kampeervlekken: gras en modder, een ware ergernis!

Gisteravond kwam mijn beste vriendin radeloos bij mij aan. Zij waren met hun gezin wezen kamperen in Zuid-Limburg. Het was heel gezellig geweest, maar haar kleine zoontje had zijn gloednieuwe All Stars helemaal vies gemaakt tijdens het spelen. Natuurlijk vond ze het niet slim van haarzelf dat ze hem juist toen die schoenen aan had gedaan, maar toch wilde ze wel graag dat die schoenen weer schoon zouden worden. En als ik dan toch bezig ging: of ik dan misschien ook even zou kunnen kijken naar alle andere kleding waarin, dankzij de kampeervakantie, van die mooie zand- en grasvlekken waren gekomen.

Jullie begrijpen: ik ging meteen aan de slag! Omdat ik denk dat velen van jullie ook gaan kamperen deze zomer, of misschien zelfs al weer terug zijn, wilde ik er een blogje aan wijden. Hoe krijg je nou het beste zand- en grasvlekken uit kleren en gympen?

Allereerst: het is geen probleem om All Stars in de wasmachine te doen. Ik heb de schoenen eerst natgemaakt, toen ingesmeerd met ossengal, even in laten trekken en vervolgens heb ik ze in de wasmachine gedaan. Bij het gewone wasmiddel heb ik een schepje Vanish Oxi Action gevoegd: ik wilde zeker zijn dat de vlekken eruit zouden gaan. Ik heb de wasmachine een uurtje laten draaien op 50 °C en toen de schoenen eruit kwamen waren ze weer zo goed als nieuw! Ik moet er wel bij zeggen dat het witte All Stars waren – van gekleurde All Stars weet ik eigenlijk niet of ze na een wasbeurt hun helderheid verliezen.

De kleding heb ik eigenlijk op dezelfde manier gewassen. Wel heb ik de grasvlekken apart behandeld: ik las laatst op internet dat deze er het best uit gaan met pure alcohol. Dit leek me het uitgewezen moment om het uit te proberen. Ik heb een beetje pure alcohol op de vlekken gedaan en jawel: na de wasbeurt was de vlek verdwenen!

Ik hoop dat ik jullie zo de ergernissen van hardnekkige groene grasvlekken een beetje kan besparen. Als jullie zelf nog goede tips hebben: ik hoor ze graag!

Ook interessant

2 gedachtes over “Kampeervlekken: gras en modder, een ware ergernis!

  1. Ik heb op een witte jeans, van de natte licht bruine grond in de zilvermijn vlekken en spetters opgelopen, heb al geprobeerd met gele driehoek zeep intrekken, wassen, niets er uit, met shout in laten trekken, weer niets er uit, weet iemand hier een oplossing voor?

    1. Wat vervelend! U kunt proberen de broek te wassen met uw eigen wasmiddel en een vaatwastablet.

Comments are closed.